Nye skudofre i Cairo giver Morsi problemer

30. januar 2013 14:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye skudofre i Cairo giver Morsi problemer
Billede mangler

EGYPTEN: Egyptens præsident, Mohamed Morsi, er fløjet til Berlin for at overbevise lederne i EU om sit demokratiske sindelag i kølvandet på de voldsomme og blodige demonstrationer, som de seneste dage har rystet Egypten største byer.

 

I Cairo fortsætter demonstrationerne med udgangspunkt fra den centrale Tahrirplads, og onsdag morgen blev to demonstranter dræbt af skud, da de stod på et hjørne ved Tahrirpladsen, oplyser Reuters.

Med de seneste ofre har urolighederne kostet 54 livet. Flest er blevet dræbt i de byer langs Suez-kanalen, hvor myndighederne har indført udgangsforbud og givet hæren bemyndigelse til at arrestere civile.

Europabesøget har været planlagt et stykke tid, men den aktuelle krise har betydet, at Morsi dropper et besøg i Frankrig og flyver tilbage til Cairo senere onsdag.

– Vi har set stærkt bekymrende billeder de seneste dage af ødelæggelse og vold, og jeg appellerer til begge sider om at genoptage dialogen, sagde den tyske udenrigsminister Guido Westerwelle forud for Morsis ankomst.

Morsis kritikere anklager ham og Det Muslimske Broderskab for at have »stjålet« revolutionen, der førte til præsident Mubaraks fald for to år siden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu