ANNONCE

Nye smittetal: Sådan er de steget

9. august 2020 13:48 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Smitten har stadig godt fat i Aarhus, hvor der bliver testet på livet løs.

Nye smittetal: Sådan er de steget
Mens coronasmitten breder sig i Aarhus står borgerne i kø for at blive coronatestet. Den mobile enhed i Aarhus får hjælp af Region Nordjyllands personale til de mange test. De kan nå mere end 500 test på dagen. Foto: Helle Arensbak/Scanpix

Der er det seneste døgn registreret 128 nye tilfælde af coronasmitte. Det viser tal fra Statens Serum Institut, som er sendt til Folketingets partier. Tallene er sendt til den følgegruppe i Folketinget, der holder øje med udbredelsen af covid-19. De viser også, at smitten fortsætter med at brede sig i Aarhus.

Statens Serum Institut oplyser, at ud fra de prøver, som blev foretaget den 7. august, er 139 personer konstateret smittede. 83 af tilfældene er i Aarhus, 17 er i Silkeborg, og ni er i København.

Der er forskel på tallet for det seneste døgn og tallene for de enkelte kommuner. Det skyldes, at de 128 nye tilfælde dækker over personer, som er registreret smittet det seneste døgn, uanset hvornår de er blevet testet.

Imens er tallene de enkelte kommuner opgjort for den dag, hvor prøven er taget. Det er forskelligt, hvor hurtigt der kommer svar på en prøve.

Lokale tests

Smitteudbruddet i Aarhus har fået myndighederne til at indføre lokale restriktioner. Herunder krav om brug af mundbind i offentlig transport, ligesom studiestarten på ungdomsuddannelser er blevet udskudt.

Fredag var der meldinger om, at der var lang kø til at få foretaget en coronatest i Testcenter Danmarks testcentre i og omkring Aarhus. Søndag kunne TV2 Østjylland desuden fortælle, at 10 procent bliver væk fra forudbestilte tests i Aarhus.

Fra et meget lavt antal nye smittede i starten af sommerferien har det nationale smittetal siden uge 29 været støt stigende. I udgangspunktet som forventet, og det har på intet tidspunkt været forestillingen, at smitten ikke ville stige i takt med genåbning-

Dog tyder det på, at det er steget lidt rigeligt.

* Over 50 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage:
– Aarhus Kommune.
– Ringsted Kommune.

* Mellem 30 og 39 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage:
– Solrød Kommune.

* Mellem 20 og 29 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage:
– Silkeborg Kommune.

* Mellem 10 og 19 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage:
– Struer Kommune.
– Ringkøbing-Skjern Kommune.
– Ikast-Brande Kommune.
– Favrskov Kommune.
– Skanderborg Kommune.
– Esbjerg Kommune.
– Vejen Kommune.
– Nyborg Kommune.
– Gribskov Kommune.
– Rudersdal Kommune.
– Gentofte Kommune.
– Ishøj Kommune.
– Lejre Kommune.
– Sorø Kommune.
– Faxe Kommune.
– Lolland Kommune.

Kilder: Statens Serum Institut.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu