Nye spor i Palme-mordet

28. januar 2013 15:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye spor i Palme-mordet
Billede mangler

Det har i næsten 27 år været et mysterium, hvem der dræbte den svenske statsminister, Olof Palme. Mandag træder et vidne frem med nye oplysninger i en svensk avis.

 

Siden starten af efterforskningen er der blevet luftet teorier om, at politiet skulle være indblandet i mordet, og mange kendte profiler har gennem tiden forsøgt at følge sporet, heriblandt højesteretsdommer Göran Lambertz. Han mener, at de nye oplysninger er for interessante til at blive ignoreret.

– Jeg har sagt det før og vil sige det igen: Jeg tror virkelig, Palme-efterforskerne bør undersøge dette spor ordentligt. Efterforskningen har negligeret det groft, siger han.

Allerede sidste efterår erklærede højesteretsdommeren, at efterforskerne har forsømt politisporet. Det holder han fast i, og han mener, at efterforskerne ikke følger Palme-Kommissionens henstillinger.

Der er dog også en del kritikere af de nye data, blandt andre Tommy Lindström, tidligere chef for den nationale efterforskningsenhed, Rikskriminalpolisen.

– For det første er opgaven givet længe før mordet, og så træder personen ikke frem. Jeg tror, at hvis politiet havde været involveret, ville det være blevet lækket, siger han.

Lindström mener ikke, at oplysningerne har nogen betydning for den videre undersøgelse.

Olof Palme blev skudt i ryggen i krydset Sveavägen-Tunnelgatan i Stockholm, da han og hans kone, Lisbet Palme, var på vej hjem til deres lejlighed i Gamla Stan efter at have set filmen »Brødrene Mozart« i biografen.

Den kriminelle Christer Pettersson blev anholdt og dømt for mordet i byretten, men blev frikendt i landsretten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu