Nye SU-krav tvinger studerende til eksamen

18. februar 2013 10:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye SU-krav tvinger studerende til eksamen
Arkivfoto.
Penge

Studerende skal gå til eksamen, hvis de vil have SU. Arkivfoto.

Vil de studerende fortsat have SU, må de også gå til eksamen. Sådan lyder kravet fra regeringen, der vil tvinge de studerende hurtigere igennem uddannelserne, forud for den kommende SU-reform.

 

»Jeg synes faktisk, det er besynderligt, at vi i et land, hvor vi stiller uddannelse gratis til rådighed og har verdens mest generøse SU-system, at man bliver spurgt ved semestrets afslutning, om man har tid og lyst til at gå til eksamen.«

»Derfor vil det fremover blive sådan, at man automatisk er tilmeldt eksamen i de fag, som man har fulgt, og at kravet er, at man har fuldt skema, altså et helt års fag, hvert eneste år,« siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til Berlingske Nyhedsbureau.

Der bliver dog ikke tale om, at en studerende, der bliver væk fra en planlagt eksamen, bliver trukket i SU med det samme, med mindre der er tale om tredje og sidste forsøg.

»Nej, men det betyder, at de automatisk bliver tilmeldt eksamen, og hvis de udebliver, så har de brugt et forsøg. Hvis det betyder, at de kommer i karambolage med reglerne for, hvor forsinket man må være for at være berettiget til SU, så vil det få konsekvenser for deres SU,« siger Morten Østergaard.

De studerende er knap så begejstrede.

»Problemet er, at du skaber et ekstremt ufleksibelt system. De studerende udskyder ikke eksamener for sjov eller for at holde ferie. Resultatet af dette bliver et system, hvor man tvinger de studerende til at dumpe,« siger Jakob L. Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu