ANNONCE

Nye tal: Flere danskere dør af kræft

24. september 2012 06:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nye tal: Flere danskere dør af kræft
Billede mangler

Selvom behandlingsmulighederne hele tiden forbedres døde der i 2011 i Danmark det højeste antal personer af kræft i ti år
 
I 2011 tabte 15.799 danskere kampen mod kræft. Det er det højeste antal i 10 år på trods af at behandlingsmetoderne konstant forbedres.
 
Det viser en gennemgang af tal fra Sundhedsstyrelsen, som Politiken har foretaget. Tallene viser også, at hver gang ti mennesker dør i Danmark så skyldes de tre dødsfald kræft.
 
– Årsagen til, at flere dør af kræft, er, at vi har en stor stigning i nye kræfttilfælde, og en andel af de ramte mennesker dør af det, forklarer Hans Henrik Storm, som er overlæge og afdelingschef for Forebyggelse og Dokumentation hos Kræftens Bekæmpelse, til Politiken.
 
Sammensætningen af befolkningen har dog også en væsentlig indvirkning på tallene. Faktisk kan man vende kurven om ved at tage højde for befolkningssammensætningen:
 
– Når tallene justeres for befolkningens sammensætning, blandt andet at der bliver flere og flere ældre og dermed generelt flere tilfælde af kræft, så ser vi et lille fald, siger han til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu