Nye vidner har henvendt sig om Hedegaard-skyderi

22. februar 2013 16:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nye vidner har henvendt sig om Hedegaard-skyderi
Billede mangler

Efter endnu en gang at have spurgt offentligheden om hjælp i sagen om drabsforsøget på islamkritikeren Lars Hedegaard har Københavns Politi fået enkelte nye henvendelser.
Torsdag aften efterlyste politiet tre forskellige mænd i rødlige jakker, som er set i området omkring Hedegaards hjem på Frederiksberg i København i dagene op til drabsforsøget 5. februar, hvor en mand forklædt som postbud affyrede en pistol mod den 70-årige debattør.
»Vi har fået nogle stykker (anmeldelser, red.), men vi er stadig interesserede i at høre fra personer, der ved noget. Nogle af henvendelserne når ikke længere end til telefonslusen, fordi det viser sig, at de ikke er relevante, mens vi kontakter andre,« siger Jørgen Skov, politiinspektør og linjechef i efterforskningsenheden hos Københavns Politi.

 

Han fortæller dog også, at afgørende henvendelser lader vente på sig.

»Vi har blandt andet fået en rød postjakke ind, men den har vi skrevet ud af sagen igen, for det viste sig at være et postbud, der havde kasseret en gammel jakke. I den dur har vi fået henvendelser, men ikke nogle, som har medført afgørende nyt,« siger politiinspektøren.

De tre efterlyste mænd er ifølge politiet mistænkelige, men det kan ikke udelukkes, at de har været i kvarteret på et lovligt ærinde.

Den første, som politiet kalder »A«, er blevet set af et vidne på Azaleavej om formiddagen 5. februar umiddelbart inden drabsforsøget. A er 30-40 år gammel, af udenlandsk udseende, mellem 180 og 185 centimeter høj, almindelig af bygning med en lille topmave og med kort, mørkt hår. Under sin røde postjakke bar han en sort jakke med lynlås og sort/mørke bukser.

»B« er en mand på mellem 30 og 35 år, som blev set på hjørne af Pelargonievej og Normasvej 3. februar mellem 9.15 og 9.30. Han er 185 til 190 centimeter høj, almindelig af bygning med sort, halvlangt, pjusket hår og pjusket fuldskæg. Manden, der beskrives som usoigneret, var iført en rød postjakke af uld med en række knapper på forsiden. Jakken var smal i snittet og gik til midt på låret. Desuden bar han lyse lærredsbukser med vide bukseben.

Den sidste mistænkte – »C« – er kraftig af bygning med mørkt, pjusket hår og skægstubbe. Også han beskrives som usoigneret. Under sin tynde, røde, hoftelange jakke bar han en brun/grøn fleecejakke eller -bluse. Muligvis var han også iført en hue. C blev set 4. februar klokken 10.30 gående ad Pelargonievej i nordlig retning mod Roskildevej omkring krydset Pelargonievej/Normasvej.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu