Nygift far voldtog sin datter i brudesuiten

10. januar 2019 12:35 | Af: Ritzau Fokus

Under retssagen er der blevet fremlagt en kompromitterende sms-korrespondance mellem far og datter.

Nygift far voldtog sin datter i brudesuiten
Nu er der dom i sagen. Foto: Colourbox

En 50-årig mand fra Fredericia er blevet idømt fængsel i to et halvt år for at have voldtaget sin voksne datter mindre end et døgn efter sit eget bryllup.

Det skriver JydskeVestkysten om dommen, der torsdag er faldet ved Retten i Kolding.

Overgrebet fandt sted 19. august sidste år i forlængelse af farens bryllupsfest på Gammelrøj Herregård i udkanten af Kolding.

De sene nattetimer

Under sagen er det kommet frem, at voldtægten skete i herregårdens brudesuite mellem klokken 04.00 og 04.45.

Ud på natten var datteren blevet placeret der, fordi hun havde drukket sig meget beruset under festen. Derfor lå hun i sengen, da faren forlod festen.

Den tiltalte har nægtet sig skyldig, men retten har valgt at tro på datterens forklaring.

Droppede ferie

Et vigtigt bevis var desuden en sms-korrespondance, som fandt sted en uge efter brylluppet. Heri skrev datteren til faren, at hun ikke længere ville have kontakt efter episoden på bryllupsnatten.

– Hey. Jeg har ikke lyst til at tage med til Berlin. Jeg synes, vi skal stoppe al kontakt. Det, du har udsat mig for, kan jeg ikke acceptere. Jeg bad dig pænt om at stoppe, og du fortsatte. Jeg råbte, du fortsatte. Jeg slog, du fortsatte, stod der ifølge Ekstra Bladet i datterens sms.

Til det svarede faren undskyld. Samtidig forklarede han, at han i situation havde troet, det var hans nye hustru, han havde ligget ved siden af.

Kæmpe erstatning

I sagens anklageskrift fremgår det, at datteren forsøgte at stoppe sin far. Dette mislykkedes imidlertid, da hun “på grund af indtagelse af alkohol var ude af stand til at modsætte sig”, hedder det.

Ud over fængselsstraffen er faren blevet dømt til at betale erstatning på over 60.000 kroner til datteren, skriver JydskeVestkysten.

Mediet kan også berette, at den 50-årige straks ankede dommen til landsretten med krav om frifindelse.

Fakta

Straffelovens § 216

§ 216. For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der

1) tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller

2) skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. § 260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Stk. 2. For voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.

Stk. 3. Straffen efter stk. 1 kan stige til fængsel i 12 år, hvis voldtægten har haft en særligt farlig karakter eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder.

Stk. 4. Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.

Stk. 5. Det skal ved straffens fastsættelse i almindelighed indgå som en skærpende omstændighed, at forurettede er offer for menneskehandel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu