Nykredit fordobler overskuddet

7. februar 2013 07:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nykredit fordobler overskuddet
Billede mangler

På trods af stigende nedskrivninger er det lykkedes Nykredit-koncernen at fordoble resultatet i 2012 i forhold til året før. Det fremgår af finanskoncernens årsrapport, der er blevet offentliggjort torsdag morgen.

 

Basisindtægterne af koncernens forretningsdrift er steget med 11 procent til 10,2 milliarder kroner, og resultatet før skat er steget med hele 140 procent – fra 1,3 milliarder kroner til 3,2 milliarder kroner.

Nykredits koncernchef Peter Engberg noterer sig med tilfredshed, at udviklingen går den rigtige vej, men siger samtidig, at koncernen har brug for polstre sig.

“Nykredits resultat på 3.2 mia. før skat er udtryk for en stabil og robust udvikling med højere indtægter fra forretningen og ikke mindst et højt investeringsresultat. Omkostningerne er i ro og tabene er som forventet, men det samlede resultat er påvirket af en dansk økonomi med lav rente og lav vækst,” siger han i en kommentar i regnskabet og tilføjer:

“For at opfylde de markante krav til mere kapital, der forventes pålagt den finansielle sektor, er det imidlertid nødvendigt fortsat at øge den samlede indtjening i de kommende år.”

Kravet til øget indtjening skærpes yderligere, hvis Nykredit skal fortsætte de seneste års udlånsvækst. Nykredits udlån er således øget med 160 mia. kr., svarende til fire procent om året siden 2008, mens den øvrige finansielle sektors samlede udlån i samme periode er faldet med i alt 250 mia. kroner, står der i regnskabet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu