ANNONCE

Nynazist: -Tænker vi skal tale om mine våben

5. februar 2020 22:57 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Ekstrem ærlighed fra mistænkt nynazist, der tilstod med det samme.

Festlig gut, det amerikanske retssystem har fået fingrene i. 23-årige Aiden Bruce-Umbaugh har for nylig erkendt sig skyldig i at være i besiddelse af ulovlige skydevåben. Det var måske heller ikke så let at slippe udenom, skriver justitsministeriet i USA i en pressemeddelelse.

Da han blev anholdt i forbindelse med en rutine-kontrol, var han iført kampgrej, og i hans bil var flere automatrifler og omtrent 2000 patroner. Nu har myndighederne udsendt en afhøringsvideo, hvor den 23-årige forklarer sig selv.

– Jeg tænker vi skal tale om mit nazi-flag og mine våben, siger han, da politibetjenten spørger, om han ved, hvorfor han er blevet anholdt.

Historien kommer ikke længe efter, der er blevet udråbt landsdækkende nultolerance overfor racehadsytringer.

Selverklæret nazist

Kort efter anholdelsen overtog indenrigsefterforskerne i FBI sagen, fordi der tegnede sig et billede at, at Bruce-Umbaugh var en uhyggelig fyr. I hvert fald er han ifølge politiet selverklæret nynazist, og det vakte naturligvis interesse, da det lokale texanske politi tjekkede op på ham.

FBI mener, at han er medlem af den nynazistiske gruppe AtomWaffen Division.

– Hvad angår tilknytning til grupper, har vi ingen kommentarer til Hr. Umbaughs tilknytning, fortæller hans advokat Michael King CBS News.

Den 23-årige er ikke sigtet eller tiltalt for hadforbrydelser, men han risikerer alligevel 10 år i fængsel på grund af våbenbesiddelse og narkotika ditto.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu