Nyrup: Finansskat er kernesocialdemokratisk

23. februar 2013 05:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nyrup: Finansskat er kernesocialdemokratisk
Billede mangler

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen sender ifølge Politiken en opsang til sine partifæller i regeringen. Han mener, at det er i strid med socialdemokratiske kerneværdier, når den danske regering afviser en skat på finansielle transaktioner.
Nyrup Rasmussen er glødende tilhænger af finansskatten, og han er derfor skuffet over, at regeringen ikke vil følge de 11 andre europæiske lande, som er ved at indføre den.

 

»Her har vi en byggesten til at tydeliggøre den socialdemokratiske identitet. En byggesten, som vores partifæller i samtlige de andre EU-lande ikke er et sekund i tvivl om. Vi står ikke så stærkt, som vi kunne stå som socialdemokrater. Vi må jo vise danskerne, at der er forskel på blå og rød. Og her er en af dem,« siger Poul Nyrup Rasmussen til avisen.

Han ser finansskatten, som kan indbringe statskassen anslået syv milliarder kroner årligt, som en »dyb nødvendighed«.

Sammen med den unge S-profil Peter Hummelgaard Thomsen argumenterer Nyrup i Politiken for, at finansskatten er »kernesocialdemokratisk«.

Ifølge den tidligere statsminister er tidligere svagheder ved skatten ryddet af vejen, efter at EU-kommissionen har fremlagt en ny version, som nu i højere grad modvirker den danske regerings frygt for at skatten vil flytte investeringer og vækst ud af EU.

»Her er to generationer, der siger, at den socialdemokratiske idé nu skal folde sig ud, så den ikke lader finansmarkederne bestemme. Hedgefond-managerne sidder derude og griner ad os – og de vil ikke blive kede af det, hvis vi opretholder vores nej til finansskatten«, siger Nyrup til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu