Nyt blodbad i Syrien: 13 bagbundet og skudt

30. maj 2012 18:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nyt blodbad i Syrien: 13 bagbundet og skudt
Billede mangler

FN’s observatørhold i Syrien har gjort et oprørende fund i nærheden af den østlige hovedby Deir Ezzor. Her opdagede man tirsdag aften 13 lig med bagbundede hænder.
Personerne er tilsyneladende blevet slået ihjel på klos hold i en henrettelseslignende episode, og det vækker bestyrtelse blandt FN-observatørerne.
– Alle ligene havde deres hænder bundet bag på ryggen, og nogle lader til at være blevet skudt i hovedet fra kort afstand, lyder det onsdag fra den norske majorgeneral Robert Mood, som står i spidsen for det internationale observatørhold i Syrien.
Han er “dybt foruroliget over den forfærdende og utilgivelige handling”, lyder det.
Fundet af ligene sker kun få dage efter massakren på mindst 108 mennesker – heriblandt 49 børn og 34 kvinder – i den syriske by Houla.
Det fik tirsdag USA, Canada, Australien og en stribe europæiske lande til at gå sammen i en koordineret protestoffensiv og udvise syriske ambassadører og andre topdiplomater, som repræsenterer det udskældte Assad-regime.
Japan og Tyrkiet meddelte onsdag, at de gennemfører en lignede aktion, hvor de har bedt de syriske diplomater i deres respektive lande om at pakke kufferterne og tage hjem.
Kilde: AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu