ANNONCE

Nyt coronakrav rammer disse danskere

23. september 2020 21:27 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Onsdag aften har Tyskland indført skærpede karantænekrav for nogle danskere.

Klokken 19 onsdag har Tyskland indført karantænekrav for danskere, der kommer fra Region Hovedstaden. Det skyldes ifølge de tyske myndigheder en bekymrende høj smitteandel i hovedstadsområdet.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) er 15 kommuner i hovedstadsområdet så udsat for smittespredning, at incidenstallet for de seneste syv dage er højere end 80. Det betyder, at mere end 80 mennesker per 100.000 indbyggere i kommunen er smittet med coronavirus.

Højdespringeren er Ishøj, hvor 241 borgere ud af 100.000 er smittet. På 84 ligger Gladsaxe. Rejser du ind i Tyskland og kommer fra Region Hovedstaden, skal du ifølge Udenrigsministeriet i 14 dages karantæne.

Alle rejsende – både turist- og erhvervsrejsende – kan dog ifølge ministeriet indtil 1. oktober 2020 undtages fra karantænekravet ved at fremvise en negativ Covid-19 test ved indrejse. Testen må højst være 48 timer gammel.

Hvis du ankommer til Tyskland og kommer fra Region Hovedstaden, skal du allerede ved ankomst udfylde en blanket med oplysninger om bopæl i Danmark, opholdsadresse i Tyskland, medrejsende og andre vigtige informationer.

Rejser du i bil, er det dit eget ansvar at kontakte de tyske myndigheder straks efter ankomst i Tyskland med henblik på udfyldelse af formularen, der på tysk kaldes aussteigekarten . Formularen udleveres i fly, færger, tog og busser.

Rejser du med fly og har du ikke mulighed for at tage en test inden afrejse, kan du indtil 1. oktober 2020 tage en Covid-19 test ved ankomst til lufthavnen i Tyskland og gå i karantæne, indtil du er testet negativ. Det tager normalt mellem 36 til 48 timer at modtage testsvar“, skriver Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriet har for vane at fraråde danskere at rejse til lande med karantænekrav, men fraviger i dette tilfælde. Der opfordres blot til at udvise agt og tage hensyn til sig selv og andre for at mindske smittespredning.

Flensborg Avis skrev tidligere onsdag, at det tyske udenrigsministerium også overvejer at indføre rejserestriktioner i forbindelse med rejser fra resten af Danmark.

I galleriet over artiklen kan du se alle lande, Danmark aktuelt advarer mod.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu