ANNONCE

Nyt coronatiltag: Overvægtige skal ned i vægt

27. juli 2020 19:58 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den britiske regering beder fede borgere om at tabe sig 2,5 kilo.

Nyt coronatiltag: Overvægtige skal ned i vægt
Omkring 60 procent af den voksne, britiske befolkning er overvægtige. Nu skal alle tabe sig mindst 2,5 kilo. Foto: Scanpix

Et nyt studie viser, at overvægtige er i særlig stor fare for at opleve komplikationer og i værste fald at dø i forbindelse med corona-smitte. Det, samt en almen indsats mod fedme i befolkningen, får nu den britiske regering til at komme med en velment men bestemt opfordring til de, der har for meget på sidebenene. Det skriver blandt andet The Telegraph.

“Tab jer 2,5 kilo,” lyder opfordringen, der kommer fra sundhedsminister Matt Hancock.

Artiklen fortsætter under videoen

”Hvis alle overvægtige taber sig 2,5 kilo, vil det spare sundhedsmyndighederne mere end 100 millioner pund i løbet af de næste fem år (det svarer til 814 millioner danske kroner, red.). Og nok så vigtigt er det, at det med forbindelsen mellem fedme og coronavirus kan være livreddende at tabe sig,” siger Matt Hancock.

Fedme er et generelt problem i Storbritannien. Ifølge Reuters, der henviser til Public Health England, betragtes mere end 60 procent af den voksne befolkning i Storbritannien som overvægtige, skriver VG.

Det norske medie nævner desuden, at det allerede er besluttet, at tv- og internetannoncering for fødevarer med et højt indhold af fedt, sukker og salt først er tilladt efter kl. 21. Der er desuden et ønske om at alle menukort fremover skal forsynes med oplysninger om kalorieindhold.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu