ANNONCE

Nyt i Maddie-sag: Politi graver i kolonihave

28. juli 2020 14:28 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Politiet anvender en lille gravemaskine i kolonihave i Hannover i efterforskning af sagen om Madeleine McCann.

Tysk politi gennemsøger en tysk kolonihave i Hannover som led i efterforskningen af sagen omkring den britiske pige Madeleine McCann.

– Jeg kan bekræfte, at en eftersøgning gennemføres i forbindelse med vores efterforskning af Maddie McCann-sagen, siger anklageren i Braunschweig, Julia Meyer.

Politiet anvender en lille gravemaskine.

Det er uvist, hvem kolonihaven i Hannover tilhører.

Undersøgte brønde

Madeleine McCann forsvandt i Portugal i 2007, da hun var tre år.

Operationen er et led i en drabsefterforskning, der omfatter en 43-årig tysk mand, som er mistænkt i sagen. Det oplyser en talsmand for politiet i Braunschweig.

Den mistænkte er varetægtsfængslet i Kiel. Myndighederne mener, at han kan have bortført Madeleine fra det portugisiske feriested Praia da Luz.

De portugisiske myndigheder undersøgte tidligere på måneden flere brønde som led i efterforskningen af den britiske pige.

Det rapporterede avisen The Mirror ifølge det britiske nyhedsbureau PA.

Ifølge avisen har politi og dykkere i Algarve-regionen undersøgt tre ubrugte brønde i Vila do Bispo.

Det er cirka 16 kilometer fra det ressort, hvor Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007.

Den mistænkte i sagen har boet på Algarve-kysten i Portugal, hvorfra Madeleine forsvandt. Hans portugisiske mobiltelefon modtog et opkald på 30 minutter, en time før Madeleine McCann forsvandt.

McCann er død

Lige siden tysk politi har taget sagen om Madeleine McCann op, har de været åbne om, at deres teori var, at hun var blevet slået ihjel.

I midten af juni kom det frem, at hendes forældre også var blevet informeret om, at Madeleine McCann er død.

I et interview med britiske medier forklarer den tyske anklager Hans Christian Wolters nu, at han har sendt et brev til Madeleine McCanns forældre, der beskriver, at han og tysk politi har beviser for, at Madeleine McCann er død.

Den tyske anklager har ifølge ham selv sendt et brev til Madeleine McCanns forældre.

Heri skriver han, at der ingen tvivl er, om at deres datter er død. Godt nok beskriver han i brevet ikke, hvad der er baggrunden for, at han med sikkerhed ved det.

For Hans Christian Wolters forklarer, at han kan sætte hele efterforskningen overstyr, hvis han deler detaljer om den.

Faktisk har han ikke en gang delt sin information med andet politi, til trods for at både britisk og portugisisk politi efterforsker sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

En talsmand for Madeleine McCanns forældre vil hverken be- eller afkræfte, om forældreparret har modtaget et brev fra den tyske anklager.

Har beviser

Tidligere har den tyske anklager forklaret, at tysk politi ligger inde med beviser, der bakker op om at Madeleine McCann er død.

– Alle indikationer, som vi har fået, og som jeg kan fortælle dig om, peger på, at Madeleine er død.

– Vi har ting, som vi ikke kan oplyse om, som bakker op om teorien om, at Madeleine er død, selv om jeg må indrømme, at vi ikke har fundet liget, har Hans Christian Wolter tidligere sagt til Sky News.

Men det er kun få dage siden, at han alligevel åbnede døren for, at Madeleine McCann kunne være i live.

For anklageren har erkendt, at de ikke har retsmedicinske beviser for den britiske piges død.

– Fordi der ikke er nogle retsmedicinske beviser, kan der godt være et lille håb. Vi vil ikke slukke det håb, og fordi vi ikke har retsmedicinske beviser, så kan det sagtens være muligt, udtaler anklager Hans Christian Wolters.

Selv om der er beviser mod den 43-årige tysker, der mistænkes for at stå bag drabet på Madeleine McCann, så har der ikke været nok til en tiltale mod ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu