Nyt klagested for dårlige arbejdsforhold

26. marts 2012 16:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nyt klagested for dårlige arbejdsforhold
Billede mangler

Hvis danske virksomheder snyder på vægten med overenskomster i udlandet, så kan du nu klage over det.
I et nyt udspil om social ansvarlighed vil regeringen etablere en ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Institutionen skal bidrage til at finde løsninger og hjælpe ofre for krænkelser af for eksempel menneskerettigheder eller dårlige arbejdsmiljøforhold.
“Regeringen forventer, at danske virksomheder opfører sig ansvarligt herhjemme, såvel som på den globale markedsplads. Dels er det det rigtige at gøre, og dels giver det nye vækstmuligheder for danske virksomheder,” siger Ole Sohn.
Klageinstitutionen har ikke juridisk kraft, men man håber at ændre tingene ved mægling. Derfor får virksomhederne to uger til at forbedre forholdene, når nogle klager. På den måde håber virksomhederne at undgå de store ture i mediemøllen, hvor de mener, at de ofte er dømt på forhånd, lyder det fra formanden for Rådet for Samfundsansvar, Mads Øvlisen.
“Virksomhederne kan godt se, at det er det rigtige at gøre for samfundet, men også deres egen bundlinje,” siger Ole Sohn, der håber, at virksomhederne selv vil ændre praksis, fordi der ikke er juridiske sanktioner.
Hvis regeringen kommer igennem med den nye klageinstitution, så vil den være den første i verden af sin slags.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu