Nyt notat i skattesagen: Bekymret embedsmand lavede ‘forsikringsnotat’ til sig selv

28. februar 2013 12:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nyt notat i skattesagen: Bekymret embedsmand lavede 'forsikringsnotat' til sig selv
Billede mangler

Embedsmand i Skatteministeriet var så bekymret, da ministeriet blev blandet ind i den konkrete sag om, hvorvidt Stephen Kinnock var skattepligtig i Danmark eller ej, at han lavede et ‘forsikringsnotat’ til sig selv.

 

Han syntes, at ministeren kom for tæt på sagen.

Det kom frem i Skattesagskommissionen torsdag, da kontorchef i Skatteministeriet Carsten Vesterø sad i vidneskranken.

– Jeg blev bekymret, fordi det lige netop var i denne her konkrete sag. Jeg tænkte: Uha! Skal vi nu blandes ind i det på den måde, sagde han blandt andet i retten.

Derfor lavede han et forsikringsnotat til sig selv.

Embedsmandens bekymring gik især på spørgsmålet om, hvorvidt ministeriet skulle holde et møde med SKAT København om Kinnocks skatteforhold.

– Omkring den 4. august får jeg af Winnie Jensen at vide, at Steffen Normann Hansen har lovet Peter Loft og ministeren, at vi skal have en snak med Skat København. Jeg syntes, at det var en lidt dårlig ide. Jeg skrev det ned, fordi jeg tænkte, at det kunne være nyttigt senere hen.

– Jeg syntes ikke, at det var nogen særlig god ide. Det snakkede jeg med Ivar Nordland om, og han syntes heller ikke, at det var en god ide, tilføjede han.

Bekymringen fik ham til personligt at ringe til , Peter Loft, som var på ferie:

– Jeg ringede så til Peter Loft, der vist var i Nice, som sagde, at hvis det bare var på det generelle plan, så gik det nok.

Dialogen endte med, at ministeriet tog et møde med SKAT København.

Vestersø fortalte også, at departementchef i SKAT, Peter Loft, besluttede, at han selv ville klare spørgsmål fra presse om Helle Thorning og hendes mands skatteforhold.

Skattesagskommissionen skal især se på spørgsmålet om, hvordan Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks fortrolige skatteoplysninger kunne blev lækket til pressen, samt ser på om nogen forsøgte at påvirke Skat Københavns afgørelse i sagen.I alt 43 personer er indkaldt til afhøring for at klarlægge deres rolle i lækagen af Helle Thorning-Schmidts personlige skattepapirer. Skattesagskommissionen skal undersøge forløbet omkring Helle Thorning-Scmidt og ægtefællen Stephen Kinnocks skattesag, der blev færdigbehandlet af Skat i sommeren 2010.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu