ANNONCE

Nyt om 150.000 danskeres tv-signal

24. marts 2020 19:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tv-signaler fra antenne skulle efter planen lukkes ved udgangen af marts, men udskydes nu til juni.

Nyt om 150.000 danskeres tv-signal
De 150.000 danskere har fået udskudt tidspunktet for, hvornår signalet forsvinder. Genrefoto.

Borgere, som ser tv via signaler fra antenne, kan ånde lettet op. De mister nemlig ikke tv-signalet midt i coronakrisen.

Som Newsbreak.dk skrev tidligere i marts, var rigtig mange borgere truet af sort skærm ved udgangen af marts, men det er blevet udskudt. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Udskydelsen gælder til 2. juni, så ingen risikerer pludselig at møde sort skærm i forsøget på at følge med i de seneste nyheder om coronavirus i Danmark.

Ville ramme 150.000

Op til 150.000 danskere stod ellers til at miste tv-signalet 31. marts, hvis ikke de inden da havde anskaffet sig det rigtige modtageudstyr.

DR og Boxer skulle efter planen begynde at sende antenne-tv på nye signaler og lukke ned for de nuværende ved udgangen af marts.

Når der lukkes for signalerne, vil en række husstande ikke længere modtage tv-signal på deres nuværende apparater.

Kulturministeriet har estimeret, at omkring 150.000 danskere risikerer at blive berørt, når det træder i kraft.

En vigtig informationskilde

De berørte mobilselskaber har accepteret at vente med at tage tv-frekvenserne i brug til 2. juni, ligesom DR og Boxer har accepteret at udskyde overgangen til nye signaler.

– Jeg er meget glad for den store velvilje i branchen til at udskyde lukningen af antenne-tv-signalerne, så der ikke er nogen, der oplever, at deres fjernsyn går i sort ved udgangen af marts.

– Tv’et er for mange – særligt ældre – den væsentligste kilde til information og underholdning. Og vi skal passe ekstra godt på vores ældre i denne tid, siger kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Lukningen af antennesignalerne sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark, som blev indgået i februar 2015.

Et af elementerne i planen er, at 700 MHz-frekvensbåndet, der i dag benyttes til udsendelse af antenne-tv, fra april 2020 i stedet skal anvendes til mobilt bredbånd (5G).

Det har Danmark forpligtet sig internationalt på skal ske senest d. 30 juni 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu