ANNONCE

Nyt om de dræbte i flystyrt

30. august 2020 21:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

To par var ombord på tragedie-flyet.

Opdateret 21.54:

To par besøgte søndag den danske ø Fur. De var landet på øens vestlige flyveplads i et fly af mærket Piper. Det meste af dagen tilbragte de to mænd og to kvinder – alle fire i 40’erne – på øen, der ligger i Limfjorden.

Da det var tid til at forlade øen, indtraf tragedien. Midt- og Vestjyllands Politi afslører søndag aften nogle få yderligere detaljer om det flystyrt, der tog livet af to af de to kvinder. I en pressemeddelelse skriver politikredsen, at det ifølge efterforskernes opfattelse også var i forbindelse med afgang.

Samme oplysning fik Newsbreak.dk hos flyvepladsens ejer Poul-Erik Haubo, der selv landede på sin flyveplads omkring halvanden time før ulykken. Han bor et par kilometer fra flyvepladsen og så ikke selv ulykken, men da han landede, lagde han dog mærke til et fly, der ifølge vidner havde stået på pladsen det meste af dagen:

– Da så jeg en tysk-registreret maskine af mærket Piper med en ordentlig kraft. Det er desværre den, der er styrtet, sagde han til Newsbreak.dk kort efter selve ulykken.

Brød i brand

Politiet har ingen kommentarer til omstændighederne, der har ledt til den tragiske ulykke. Det skyldes primært, at Havarikommisionen er tilkaldt og skal foretage ekspertundersøgelser af, hvad der er hændt.

Sikkert er det dog, at flyet ikke er kommet højt op, førend det styrtede. Efterfølgende styrtede flyet direkte ind i en række træer for enden af flyvepladsens 600 meter lange landingsbane. Her knækkede det i to – og brød desuden i brand, bekræfter politiet søndag aften.

De to mænd er fløjet til ekspertbehandling på Rigshospitalet – de er svært tilskadekomne efter ulykken. Den ene mand var pilot i flyet. Blandt deres skader er omfattende brandskader på huden. Røgen fra branden kunne ses langt borte.

Politiet har fået assistance fra Beredskabsstyrelsen til afspærring og bevogtning af ulykkesstedet, til Havarikommissionen ankommer og kan påbegynde deres undersøgelser, skriver politiet. Det formodes, at kommisionens eksperter er ankommet ved 21.30-tiden.

Startet i medvind

Selvom politiet ikke har villet udtale sig om ulykken, så har den befløjne flyvepladsejer en helt klar teori om, hvad der er sket.

– Han er startet i medvind. Han har nærmest ingen højde nået, men en nabo har fortalt mig, at han har forsøgt at dreje flyet, men så styrtede han og ramte et træ. Der hænger flyet endnu, sagde han til Newsbreak.dk kort før klokken 17.

Poul-Erik Haubo fortalte også, at pladsen vrimlede med redningsfolk, ambulancer, to helikoptere og politi. Det er ifølge ham den første ulykke, der nogensinde er sket på Fur Flyveplads i de 27 år, han har ejet den.

– Vi er meget berørt og meget kede af det, siger han.

“Midt- og Vestjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger før Havarikommissionen har færdiggjort deres undersøgelser”, skriver politiet om ulykken, der blev anmeldt omkring klokken 16.12. Da rykkede det lokale beredskab ud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu