ANNONCE

Nyt pensionsloft: Hver sjette dansker dropper pensionsopsparingen

3. januar 2012 10:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nyt pensionsloft: Hver sjette dansker dropper pensionsopsparingen
Billede mangler

Samtidig med at 2011 blev til 2012 blev loftet for fradrag på ratepension sænket fra 100.000 kroner årligt til 50.000 kroner årligt. Ifølge en undersøgelse lavet af analyseinstituttet Epinion for pensionsselskabet Skandia, betyder det at hver sjette dansker nu vil spare mindre op til alderdommen.
 
Omkring 1000 danskere i mellem 18 og 75 år har svaret på Epinions undersøgelse. Her svarer 16,4 procent, at de ændrede fradragsregler får dem til at spare mindre op.
 
”Vi havde nok forventet det, da pensionsopsparinger generelt er følsomme over for lovændringer. Da loftet på 100.000 kroner i sin tid blev indført dykkede kundernes indbetalinger også markant,” siger chef for markedskommunikation fra Skandia, Nicolaj Nielsen, der samtidig advarer mod konsekvenserne.
 
”I sidste ende risikerer de danskere, der ikke sparer nok op, en fattig alderdom. Derfor vil jeg helt konkret anbefale kunderne, at de ringer til deres pensionsrådgiver eller pensionsselskab, som kan hjælpe dem med at få et overblik.”
Af de danskere,d er fremover vil spare mindre op i pension vil hver tredje – 38% – i stedet bruge pengene på at afvikle deres personlige gæld. Knap hver fjerde – 23,4% – vil i stedet vil sætte pengene i banken.
 Fakta: Det betyder de nye skatteregler for din pension:
Fra 1. januar trådte den nye finanslov i kraft. Den medfører, at:

Fradragsloftet for indbetalinger til ratepension halveres fra de nuværende 100.000 til 50.000 kroner årligt.

Skatten på afkast på pensionsopsparing, PAL-skat, sættes op fra 15 til 15,3 procent i de kommende to år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu