Nyt retsmøde: Olesen nægter fortsat

18. september 2019 07:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Golfspilleren Thorbjørn Olesen skal møde i retten onsdag, efter at han i første omgang nægtede sig skyldig.

Nyt retsmøde: Olesen nægter fortsat
Thorbjørn Olesen var 21. august til den første høring, hvor han nægtede sig skyldig alle anklager. Foto: Toby Melville/Reuters
Del:

Opdatering 12.36:

Golfspilleren Thorbjørn Olesen fastholder, at han ikke er skyldig i tre forhold, han er tiltalt for, ved en høring i Isleworth Crown Court i det vestlige London.

I retten kom det frem, at Olesen-lejren anerkender, at hændelser har fundet sted på en flyvetur fra USA til England, men han nægter sig skyldig i anklagerne mod ham.

Næste retsmøde i sagen er 13. december, hvor golfstjernen igen skal møde op i Isleworth Crown Court. Frem mod december er der flere deadlines, der skal overholdes, for indlevering af materiale.

Olesens forsvarere forsøgte at sikre sig, at det ikke ville komme danskeren til skade, hvis han på et senere tidspunkt erklærer sig skyldig.

Det kunne dommeren Robin Johnson ikke garantere, da det ikke er sikkert, at det er ham, der skal være dommer under en eventuel retssag.

Original artikel:

Onsdag formiddag skal Thorbjørn Olesen endnu en gang stå skoleret i en britisk retssal, i en sag der handler om hans opførsel om bord på et fly fra USA til London 29. juli. Ved den første høring i Uxbridge Magistrates’ Court nægtede han sig skyldig i alle anklager.

Hvis Olesen fortsat nægter sig skyldig, kan retssagen strække sig helt ind i det nye år, oplyser Isleworth Crown Court i London, hvor høringen onsdag finder sted klokken 10 lokal tid – 11 dansk tid.

Der er tale om en “pretrial hearing”, der bedst kan beskrives som en høring forud for selve retssagen, og der er sat en lille halv time af til sagen. Der kan også udspille sig et andet scenarie. Hvis danskeren erklærer sig skyldig, kan dommen falde samme dag eller et par uger efter.

Da danskeren var i retten 21. august var det i en lavere retsinstans. Danskeren er fortsat tiltalt for “sexual assault on a female”, hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke. Desuden er han tiltalt for “assault by beating”, hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at have optrådt beruset.

Eskapaderne skulle ifølge tiltalen være foregået om bord på et fly fra Nashville, USA, til London.

Newsbreak.dk fik via et dansk kommunikationsbureau i begyndelsen af august følgende skriftlige udtalelse fra Thorbjørn Olesens advokat Paul Morris:

– Thorbjørn har samarbejdet fuldt ud med politiet i forbindelse med deres efterforskning, men han kan desværre ikke udtale sig om sagen, før den er behandlet i det engelske retssystem.

Medicin

Ved den første høring, som fandt sted i Uxbridge Magistrates Court, var der et stort opbud af journalister og fotografer, og Olesen udtalte sig ikke til pressen.

Olesens advokat, Paul Morris, forklarede dengang i retten, at danskeren havde taget medicin inden flyveturen. Der er taget prøver, som på daværende tidspunkt endnu ikke var færdiganalyseret. Det er uvist, om de er blevet det frem mod onsdagens høring.

Danskeren blev anholdt i lufthavnen Heathrow 29. juli, hvor betjente stod klar til at tage ham med på stationen. Han blev afhørt og senere løsladt.

Ritzau har forgæves forsøgt at kontakte danskerens advokat, Paul Morris, og Olesen.

Thorbjørn Olesen ligger i øjeblikket nummer 69 på verdensranglisten. Han er dermed næstbedste dansker efter Lucas Bjerregaard, som er nummer 53.

Som følge af anklagerne mod danskeren er han i øjeblikket suspenderet fra både European Tour og PGA Touren.

Fakta

Overblik: Sagen mod Olesen

En sag om Thorbjørn Olesens mulige eskapader på et fly fra USA til England får onsdag tilføjet et nyt kapitel, når han skal møde op ved en høring i Isleworth Crown Court i London.

Høringen finder sted klokken 10 lokal tid, hvilket svarer til klokken 11 i Danmark. Den forventes at vare op mod en halv time.

Her er baggrunden for, at den 29-årige sjællænder er endt i retten:

* 28. juli: Thorbjørn Olesen deltager i turneringen WGC Invitational i Memphis i USA. Efter en god start på turneringen slutter han med sin dårligste runde og ender på en delt 27.-plads.

* 29. juli: Olesen flyver fra Nashville i USA til London i England. Ved ankomsten i Heathrow med et British Airways-fly bliver han arresteret, afhørt og senere løsladt.

* 1. august bliver danskeren officielt tiltalt for tre forskellige forhold:

Han tiltales for “sexual assault on a female”, hvilket i dette tilfælde dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke. Ifølge engelsk lov kan det give bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder.

Han tiltales også for “assault by beating”, hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre karakter, hvor offeret er blevet forulempet, men ikke er blevet tilføjet fysiske skader. Der kan i disse sager gives bøde og/eller fængselsstraf på op til seks måneder.

Desuden tiltales han for at være beruset om bord på et fly, hvilket kan skabe fare for sikkerheden. Det kan straffes med bøde.

6. august: Over for TV2 Sport meddeler European Tour, at Thorbjørn Olesen er suspenderet indtil afslutningen på retssagen.

16. august: Den nordamerikanske golfarrangør PGA Tour skriver i en mail til DR Sporten, at den i lighed med European Tour suspenderer Olesen fra alle turneringer, indtil der er kommet en afklaring på sagen.

21. august: Ved en høring i Uxbridge Magistrates’ Court nægter han sig skyldig i alle anklager. Sagen rykkes i stedet til Isleworth Crown Court, hvor en indledende høring finder sted 18. september.

Erklærer Olesen sig skyldig, kan der falde dom samme dag eller et par uger senere. Holder danskeren fast i sin uskyld, kan retssagen blive udskudt til næste år.

Kilder: TV2 Sport, Jyllands-Posten, DR Sporten og Ritzau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu