ANNONCE

Nyt sikkerhedssystem til dit kort

28. februar 2019 13:21 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Nets præsenterer en ekstra sikkerhedsforanstaltning ved kortbetaling over internettet.

Uanset om man bruger Dankort, VISA eller Mastercard til at betale med, kan man nu benytte en online-sikkerhedsløsning med fællesbetegnelsen  3D-Secure til nethandel. Det er en løsning, der øger sikkerheden for både forretninger og kortholdere. For Visa hedder den ”Verified by Visa”, for MasterCard ”Mastercard Identity Check” og for Dankort ”Dankort Secured by Nets”.

Fælles for dem er, at de i alt enkelthed består af en engangskode, som kortholder får tilsendt via SMS, hvis der handles for over 450 kroner. Den eneste forskel er forskellige logoer, afhængig af hvilket kort, man betaler med.

Kan ændres med NemID

Systemet fungerer således, at  pengeinstituttet ved oprettelsen af kortet tilknytter et mobilnummer til det. Efterfølgende kan man så, ved anvendelse af NemID, ændre eller slette det tilknyttede mobilnummer til et kort via sin netbank eller via et link på nets.eu/dk. Færøske NemID’er virker ikke i løsningen og mobilnummeret skal derfor tilmeldes eller ændres via pengeinstituttet.

Er der ikke tilknyttet et mobilnummer til kortet, vil man første gang man handler i en netbutik, blive bedt om at tilknytte et. Man kan enten afslutte den aktuelle handel med NemID eller følge linket til tilmeldingssiden og efterfølgende gennemføre købet.

Virker med alle dansk-udstedte kort

Er  der tilknyttet et telefonnummer til kortet, vil man modtage en engangskode via SMS, når man handler. SMS’en vil, udover engangskoden man skal indtaste på websitet for at afslutte sit køb,  fortælle, hvilken forretning man handler hos og derudover hvilket beløb, man skal godkende.

Man vil kun modtage en engangskode, når man selv starter en handel. Det er ikke nødvendigt at bruge den for at annullere en handel.

Har man ikke et et dansk NemID, kan man blive tilmeldt gennem sit pengeinstitut. Er det tilfældet er det også nødvendigt at få pengeinstituttet til at hjælpe sig med at få ændret eller slettet sit mobilnummer.​

Sikkerhedskoden kan benyttes til alle danskudstedte betalingskort.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu