Nyt skilt på danske landeveje kan være dyrt at overse

13. januar 2018 13:59 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Som med alle andre skilte, er det vigtigt at vide, hvordan dette nye skilt ser ud.

Siden nytår har danske bilister haft noget nyt, de skal forholde sig til i trafikken.

Et skilt, eller en tavle, der hænger på de landeveje, Newsbreak.dk omtalte i efteråret 2017. Her blev det annonceret, at udvalgte strækninger på danske landeveje vil få hævet hastighedsgrænsen fra 80 km/t til 90 km/t.

Det er på de strækninger, at det nye skilt hænger. Det blev officielt taget i brug 1. januar ifølge bekendtgørelsen “anvendelse af vejmærkning,” og du får skiltet at se, når du når gennem strækningen med den øgede hastighedsgrænse.

Alskens nye skilte har set dagens lys

Du kan i galleriet se, hvordan det nye skilt ser ud. Her kan du også se en række andre vejskilte, der selv er ganske nye.

De blev lanceret i efteråret 2016, og blandt dem er de skilte, bilister i Aarhus gør klogt at kende. De adviserer nemlig om letbanens færdsel.

Andre af de nye skilte er kommet til for at give bilister bedre information om, hvor, hvordan og hvorledes de må parkere, og andre skilte igen er kommet til for at hjælpe turister og andre, der gerne vil opleve deres lokalområde.

Det kan koste en bøde at ignorere skiltning

Det er vigtigt at kende betydningen af sådanne skilte, da nogle af dem fortæller dig, hvordan du skal overholde en lov. Det er eksempelvis tilfældet med det nye skilt, der blev indført 1. januar. Glemmer du at sænke farten fra 90 km/t til 80/kmt risikerer du en bøde på 1000 kroner.

Hos FDM sætter man pris på det nye skilt, eller den nye tavle, hvilket blev omtalt i en nyhed udgivet af FDM før nytår.

– Vi ser en større udbredelse af veje med en højere lokal hastighedsgrænse end den i øvrigt fastsatte generelle, og det øger risikoen for, at bilisterne bliver i tvivl om, hvilken hastighedsgrænse, der nu er gældende. Det kan den nye undertavle forhåbentlig dæmme op for, sagde juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, om det nye skilt. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu