Nyt skoleskyderi rammer USA

10. januar 2013 19:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nyt skoleskyderi rammer USA
Billede mangler

To personer er skudt på en high school i Californien. Gerningsmanden er anholdt, og situationen er under kontrol
 Af: Johan Blem Larsen, Berlingske Nyhedsbureau
 
USA: Mindst to personer er blevet skudt, efter at endnu et skoleskyderi har fundet sted i USA. Det skriver flere amerikanske medier. Der er foreløbigt ikke meldinger om dødsofre i forbindelse med skyderiet.
 
Episoden fandt sted på en high school i byen Taft i Californien omkring klokken 9 torsdag morgen lokal tid. Gerningsmanden blev anholdt cirka 20 minutter senere.
 
Et af ofrene for gerningsmandens skud skal være blevet fløjet til et nærliggende hospital for at modtage behandling, rapporterer det lokale medie 23ABC. TV-stationen modtog flere opkald fra personer, der befandt sig på skolen, mens gerningsmanden stadig var på fri fod.
 
Fox News skriver på sin hjemmeside, at det andet offer afviste at lade sig behandle på stedet. Situationen beskrives som værende under kontrol.
 
Det californiske skoleskyderi finder sted, mens USA er midt i en national debat om sin våbenlovgivning efter massakren på skolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut, i december.
 
Her blev 20 børn og seks voksne dræbt på få minutter af gerningsmanden Adam Lanza, der blandt andet brugte et såkaldt »assault weapon«, som der nu er snak om at forbyde.
 
Efterfølgende nedsatte præsident Barack Obama en gruppe med vicepræsident Joe Biden i spidsen, der skal komme med bud på, hvordan man bedst ændrer våbenlovgivningen.
 
Joe Biden siger, at gruppen senest på tirsdag er klar med sine forslag til Obama.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu