ANNONCE

Nyt studie: Hund gør børn mere velopdragne

8. juli 2020 22:36 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Et nyt studie har fundet, at det har betydning for børn, hvis de vokser op med en hund i familien.

Et studie som University of Western Australia og Tlethon Kids Institute står bag, viser, at børn oplever positive aspekter af, at familien har en hund.

Det skriver People.

Familiens firbenede medlem har nemlig en indflydelse på børnenes evner.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt 1646 forældre, hvoraf mellem 30 og 40 procent havde hund, har vist, at børn mellem to og fem år har en reduceret risiko for at have problemer med opførsel eller i sociale sammenhænge.

Rent ud sagt fandt studiet ud af, at de børn, der er vokset op med en hund i familien, som samtidig gik med hunden en gang om ugen og derudover legede med hunden, var bedre opdraget.

Jo flere gåture eller legedage med hunden, des større var den positive effekt.

Tidligere har samme forskerhold bevist, at hunde har en indvirkning på børn i skolealderen. Men det nye studie viser, at indflydelsen sagtens kan ske før.

I det nylige studie har det overrasket forskerne bag, at barnet som sådan ikke en gang behøver at indgå i pligterne omkring hunden, for at nyde fordelene ved at have hund.

– Selv om vi forventede at ejerskab af hunde ville medføre nogle fordele for børns velbefindende, blev vi overrasket over at opdage, at blot hundens tilstedeværelse blev associeret med positiv opførsel og følelser, forklarede forsker Haley Christian.

Hvis du på baggrund af det studie ønsker at finde en hund, kan du klikke dig igennem galleriet oven for, der viser de hunderacer, der fungerer bedst med børn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu