ANNONCE

Nyt typehus med usynlige solceller

10. september 2012 09:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nyt typehus med usynlige solceller
Billede mangler

Boel Living er klar med det første danske typehus med “usynlige” solceller på taget – arkitekten har gemt dem bag murkronen.
 
Det er kun hvis man lige ved det, at man er klar over at det nye typehus fra Boel Living har masser af solceller.
 
Det ligner nemlig ethvert andet moderne funkishus – med rene linjer og store vinduer, der lukker dagslyset ind, en funktionel og fleksibel planløsning, god akustik og behageligt indeklima.
 
Men det medfødte solcelleanlæg på taget kan ikke ses nedefra. For det har arkitekten snedigt og elegant gemt bag murkronen.
 
Solcelleanlægget er på 6 kW og leverer CO2-fri energi nok til at forsyne en familie på fire personer med gratis strøm i kontakterne, gratis opvarmning af huset og gratis varmt vand i hanerne. Hertil kommer oven i købet et sundt og behageligt indeklima i kraft af boligventilation, som sikrer, at dårlig og måske endda fugtig luft er en saga blot. Til glæde for blandt andre personer med astma eller allergi.
 
Da huset samtidig har 3-lags-energiruder og er udført som et lavenergihus – og ikke “bare” et energiklasse 2-hus – kan man fuldstændig undgå el- og varmeregninger. De udgør ellers traditionelt en stor post i familiens budget. Besparelsen på op til 3.000 kr. om måneden kan man så vælge at bruge til at betale et tilsvarende større afdrag på boliglånet – eller til at få ekstra luft i budgettet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu