ANNONCE

Nyt våben sættes ind mod trafik-svindlere

5. juli 2018 13:08 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Uforsikrede bilister skal jages med ny teknologi

Nyt våben sættes ind mod trafik-svindlere
Det kommer til at blive sværere at snyde systemet. (Foto: Henning Bagger/Ritzau)

Fra 2019 af bliver uansvarlige bilister, der ikke har en ansvarsforsikring på deres bil, straffet med dagbøder på 250 kroner for hver dag, de kører rundt uforsikret.

Det blev et flertal i Folketinget enige om i maj.

Automobilforsikringsselskabernes Fællesregister vurderer, at op imod 50.000 bilejere kører rundt uden ansvarsforsikring.

Skal straffes med automatisk inddrivelse

Når reglen træder i kraft fra 1. januar 2019, har myndighederne et nyt våben klar til brug over de uforsikrede bilister.

Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring står indkrævningen, og ifølge teknologimediet Version2 har de et nyt våben klar.

For de har bestilt et nyt, automatisk inddrivelsessystem, der skal fange forsikrings-synderne.

Og bare rolig, det skulle heldigvis komme til at fungere noget nemmere end SKATs skandaleramte EFI-system, der kostede samfundet milliarder og kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste skatteydere:

– Forretningslogikken i den her form for inddrivelse er lidt mere simpel og overskuelig, siger Michael Hove, der er direktør i Commentor, der leverer systemet, til Version2.

Samlet forvolder uforsikrede biler skader for omkring 73 millioner kroner om året. Penge, der betales af forsikrede danske bilejere over forsikringspræmien gennem Dansk Forening forInternational Motorkøretøjsforsikring.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu