ANNONCE

Nytår i flammer

1. januar 2021 13:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere steder var der brand - men meget færre gange end vanlig.

Nytårsaften og -nat har været forholdsvis rolig for landets kommunale beredskaber, der har rykket ud 389 gange, viser en opgørelse, som Danske Beredskaber har udsendt tidligt fredag morgen i en pressemeddelelse.

Udrykninger er sket mellem middagstid nytårsaftensdag og klokken 04.00 om morgenen 1. januar. Ifølge Danske Beredskaber har de 1800 brandfolk, der har været på arbejde i løbet af nytårsdøgnet, haft “det roligste nytårsdøgn i mange år”. Regionernes akutberedskab har dog haft nogenlunde lige så travlt som sædvanlig.

Til sammenligning har de kommunale redningsberedskaber de seneste fire år i gennemsnit haft 507 udrykninger i nytårsdøgnet.

– Vi plejer som tommelfingerregel at sige, at redningsberedskaberne rykker ud 400 gange på en “normal” nytårsaften og -nat. I år har derfor været tættere på normalbilledet, end vi har oplevet de foregående fire år, og det er naturligvis meget positivt, siger Isabel Brylov, der er organisationskonsulent hos Danske Beredskaber.

Generelt lyder meldingen fra politi og beredskab, at der har været en del brande, men mange af dem har været små. Det var dog ikke tilfældet i Sdr. Broby, hvor en trelænget gård stod i brand, da Fyns Politi og brandvæsenet kom til stedet, siger politiet vagtchef Milan Holck Nielsen til Newsbreak.dk.

– Branden blev anmeldt klokken 01.26, og der var flammer op gennem taget. Ingen personer kom til skade, og der skal foretages en brandundersøgelse, siger han. Du kan i galleriet over artiklen se billeder fra den og andre brande rundt om i Danmark i nat.

Hjemme-nytår

Isabel Brylov har ikke umiddelbart et bud på, om de færre udrykning skyldes coronapandemien eller det faktum, at flere har holdt nytår hjemme i år.

– De opgaver, redningsberedskaberne har haft i nytårsdøgnet, har varieret fra bygningsbrande til mindre naturbrande, og som det typisk er nytårsaften, er det fyrværkeri, der relaterer sig til de fleste indsatser, siger Isabel Brylov.

I løbet af nytårsdøgnet har der i år været tre fyrværkeriangreb mod brandfolk. Til sammenligning blev brandfolk angrebet med fyrværkeri 17 gange i løbet af nytårsdøgnet sidste år.

– Det går i den rigtige retning. Vi ville selvfølgelig helst, at der ikke var nogle fyrværkeriangreb mod brandfolk overhovedet, men det er positivt, at beredskaberne i de fleste tilfælde kan få lov til at skabe tryghed og passe deres arbejde, siger Isabel Brylov.

I en pressemeddelelse fra Region Midtjylland, fremgår det, at det danske akutberedskab med 992 udrykninger med ambulancer, akutlægebiler, akutbiler og akutlægehelikopter overordnet set har haft et nytår med samme travlhed som i 2019.

Der blev 1045 gange ringet til alarmcentralen 112, hvor det har handlet om akut sygdom eller tilskadekomst. Det er færre gange end året før, hvor 1279 ringede til alarmcentralen i forbindelse med årsskiftet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu