Obama betegner bomber som terror

16. april 2013 18:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama betegner bomber som terror
Barack Obama advar Syriens præsident, Assad, mod at bryde den indgåede aftale om kemiske våben. Foto: Facebook.

USA: Præsident Barack Obama kalder mandagens to bomber i Boston for en »terrorhandling«. Han gav på et pressemøde tirsdag sidst på eftermiddagen udtryk for, at det er stadig er uklart, hvem der står bag bomberne, der indtil videre har kostet tre mennesker livet.

 

»Når bomber bruges til at angribe uskyldige civile, er det terror. Men vi ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet og hvorfor det fandt sted, hvorvidt det var planlagt og udført af en terrororganisation – udenlandsk eller hjemlig – eller om det var en ondskabsfuld enkeltpersons gerning,« sagde præsidenten ifølge Reuters.

Obama opfordrede på pressemødet sine medborgere til at være på vagt og holde øje med aktiviteter, der kan virke mistænkelige.

Politiet har nu identificeret det ene dødsoffer – en otteårig dreng, skriver Boston Globe. Drengen befandt sig i målområdet, hvor han fulgte sin far, der deltog i løbet. Boston Globe skriver, at drengens mor er indlagt med alvorlige kvæstelser i hjernen, mens hans seksårige søster mistede et ben ved eksplosionen.

176 personer er behandlet for skader, de pådrog sig i forbindelse med de to bomber, der eksploderede i forbindelse med Boston Marathon. Heraf skulle 17 personer være hårdt sårede, og deres tilstand er kritisk, siger en talsmand for politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Efterforskere fra FBI, der står for efterforskningen, har travlt med at gennemse store mængder video og billedmateriale optaget under Boston Marathon for at lede efter spor, der kan hjælpe med opklaringen.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag kom det frem, at man ikke har fundet ueksploderede bomber. Det var der ellers tidligere forlydender om.

»Kun to eksplosive genstande blev fundet mandag. Alle områder er blevet undersøgt, og ingen andre blev fundet,« sagde Deval Patrick, der er guvernør i Massachusetts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu