Obama-chef i spil til ambassadørpost i Danmark

21. februar 2013 02:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama-chef i spil til ambassadørpost i Danmark
Billede mangler

En af kandidaterne til at blive USAs nye ambassadør i Danmark er præsident Barack Obamas fundraiserchef, Rufus Gifford, som også er tidligere formand for det demokratiske partis finanskomite.

 

Gifford er homoseksuel, og hvis han bliver godkendt af Kongressen, vil han være den anden åbne homoseksuelle ambassadør, USA har sendt ud, skriver de amerikanske aviser. Den første var James Hormel, som blev udpeget under præsident Bill Clinton og fik posten i Luxembourg.

Gifford er en af de mest succesrige fundraiserchefer, demokraterne nogensinde har haft, og han har rejst op mod en milliard dollar til partiets valgkasser igennem tiden. Gifford var helt tilbage i 2004 også demokraternes præsidentkandidat, John Kerrys, fundraiserchef, hvilket han allerede dengang gjorde med stort held.

Giffords eks-partner er Jeremy Bernard, som også anses for at være en af de bedste fundraisere, partiet har haft. Bernard er ansat i Det Hvide Hus som Obamas sociale sekretær. Gifford og Bernard, som stadig er gode venner, anses for at være et af Washingtons mest indflydelsesrige par.

Ifølge amerikanske medier har det homoseksuelle samfund i lang tid håbet på en placering i udenrigstjenesten med et topjob i udlandet som ambassadør, og Danmark vil ifølge medierne være et sådant sted, fordi »Danmark har bidraget til krigene i Irak og i Afghanistan«, som det hedder i Washington Post. Det er hverken Storbritannien eller Tyskland, men Danmark, der ifølge Washington Post ligger højt på listen på grund af vores krigsdeltagelse.

Obama har haft de homoseksuelles rettigheder langt oppe på sin politiske prioriteringsliste, og derfor er det også sandsynligt, at Gifford får et af ambassadørjobbene. Danmark er et af de steder, hvor der er tradition for at sende en ikke-diplomat ud som ambassadør. Den tidligere var Laurie Fulton, som nu er vendt tilbage til Washington til sit advokatjob.

Hvis Giffords nominering går igennem Kongressen, vil Danmark få en entusiastisk ambassadør, som anses for at være særdeles godt begavet, initiativrig og har en stor indflydelse i Washington.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu