Obama forklarer sin bommert for åben mikrofon

27. marts 2012 13:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Obama forklarer sin bommert for åben mikrofon
Billede mangler

Den amerikanske præsident, Barack Obama, giver nu sin version af, hvorfor han hviskede hemmelighedsfuldt med Ruslands ditto, Dmitry Medvedev.
Han lægger vægt på, at kommentaren reflekterer de politiske realiteter, som “alle kan forstå”, skriver Reuters.
Nyhedsbureauet AP reporterer, at Obama fastholder, “at dette ikke handler om at skjule bolden.”
Dermed lægger demokraten vægt på, at den kommende valgkamp i hjemlandet gør det ganske naturligt, at han spiller hård banan over for russerne.
Det er især amerikanernes ønske om at bygge et missilforsvar, som gør russerne nervøse. Kritikere i USA mener, at præsidenten alligevel bør speede dialogen op. Men det afviser Obama, som påpeger, at uanset hans attitude, vil forhandlingerne blive langstrakte.
“Det kan ikke komme som en overraskelse, at du ikke kan starte (forhandlinger, red.) få måneder før en præsidentvalgkamp i USA. Og på et tidspunkt, hvor de netop er afsluttet i Rusland,” siger han til en gruppe reportere ved det atomare topmøde i Sydkorea, mens Medvedev står ved hans side.
De tilstedeværende journalister skriver, at Obama forsøgte at tage episoden med et smil.
Kort før endnu et møde om atomvåben i Seoul skal præsidenten dog igen have kaldt Mevedev til sig med ordenen “vent, vent, vent”. Herefter hviskede han endnu engang i russerens øre, men denne gang var han klog nok til at holde sin hånd over mikrofonen.
Kritikken har haglet ned over Obama, siden han før et pressemøde hviskede til Mevedev, at han måtte give ham albuerum frem mod det kommende præsidentvalg.
Hertil svarede den aftrædende russiske præsident, at han ville overbringe informationen til “Vladimir”.
Se hele den opsigtvækkende samtale her.
Det især den førende republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, som angriber præsidenten. Han kalder Obamas opførsel “alarmerende og foruroligende”.
Kilde: Reuters og AP.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu