Obama: Iran er lidt over et år fra atomvåben

14. marts 2013 23:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama: Iran er lidt over et år fra atomvåben
Billede mangler

USA: Iran er ikke langt fra at have udviklet et atomvåben, hvis man skal tro den amerikanske præsident.

 

Barack Obama har ifølge BBC oplyst til israelsk TVs Kanal 2, at det kan være et spørgsmål om blot et år, før iranerne er klar med deres første bud på de potentielt dødbringende våben.

»Vi mener, at det vil tage over et år eller deromkring for Iran at udvikle et egentligt atomvåben, men vi vil naturligvis ikke lægge os fast på det,« siger Obama ifølge BBC.

Irans atomprogram er et varmt emne i Israel, som har truet med militær indgriben, hvis Iran er tæt på at have udviklet et atomvåben. Amerikanerne mener dog, at man først bør gå diplomatiets og de økonomiske sanktioners vej.

»Mit budskab er det samme som før: Hvis vi kan løse det her på diplomatisk vis, er det en mere holdbar løsning. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, holder jeg alle muligheder åbne,« lød det fra Obama, som ikke vil afvise, at amerikanerne også er parat til militær indgriben.

På spørgsmålet om, hvorvidt et amerikansk angreb er realistisk, svarede præsidenten:

»Når jeg siger, at jeg holder alle muligheder åbne, er alle muligheder åbne.«

Iranerne hævder, at landets veludviklede atomprogram udelukkende har et civilt formål, og at landet alene ønsker at kunne forsyne dets borgere med atomenergi. En forklaring, der dog ikke vinder den store genklang i den vestlige verden. FNs Sikkerhedsråd har beordret Iran til at indstille atomprogrammet og har indført en lang række sanktioner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu