Obama leder desperat efter gylden nøgle

1. marts 2013 14:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama leder desperat efter gylden nøgle
Billede mangler

USA: Nedskæringer for 480 milliarder kroner træder i kraft fredag 23.59 lokal tid (05:59 dansk tid), hvis det ikke lykkes Demokraterne og Republikanerne at komme ud af den økonomiske blindgyde, partierne er endt i.

 

USAs præsident, Barack Obama, møder samme dag Kongressens ledere, men ifølge flere internationale medier tyder intet på en aftale.

Obama har understreget, at nedskæringerne vil skade landets økonomi, og nogenlunde samme toner kommer fra Den Internationale Valutafond (IMF), der vurderer, at det får konsekvenser for den globale vækst.

Nedskæringerne, der også er kendt som »the sequester«, rammer flere militære og indenrigspolitiske programmer hårdt. Ender det, som blandt andre The Guardian spår, bliver Obama nødt til at skrive under på en aftale, der sætter en proces i gang, som rammer landets forsvarsbudget med ti procent og en lang række andre programmer med 8,5 procent.

Det britiske medie skriver, at nedskæringerne ikke vil blive realiseret fra den ene dag til den anden, men i stedet vil blive spredt ud over de næste syv måneder. Flere politikere i Washington tror dog, at Senatet bremser nedskæringerne i opløbet ved at lande en aftale, skriver the Guardian.

Torsdag blev to »damage control«-planer aflivet i Senatet. Eksempelvis foreslog Demokraterne i Senatet at skære i forsvarsudgifterne for 170 milliarder kroner og indføre små stigninger i indkomstskatten, der overstiger fem milliarder kroner, men det blev afvist af Republikanerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu