Obama ønsker omfattende indvandringsreform

30. januar 2013 01:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama ønsker omfattende indvandringsreform
Barack Obama. Foto: Facebook.

USA: Godt en uge inde i sin anden valgperiode gik præsident Barack Obama tirsdag til kamp for en gennemgribende reform af den amerikanske immigrationslovgivning og lagde pres på Kongressen til hurtigt at finde en vej til statsborgerskab for de 11 millioner papirløse borgere, der er bosat i USA. Det skriver Reuters.

 

– Jeg er her i dag, fordi tiden er inde til sund fornuft: En omfattende indvandringsreform, sagde Obama under sin tale på en skole i Las Vegas, hvor han desuden talte varmt for en tværpolitisk aftale mellem Det Hvide Hus og republikanerne.

– Tiden er inde. Nu er det på tide, tilføjede han ifølge Reuters.

Efter flere år på lavt blus er en immigrationsreform pludselig blevet mulig, da republikanerne nu synes mere villige til at støtte den efter at være blevet revset af latino-vælgerne ved valget i november. Dog vil republikanerne formentlig sætte sig imod en enhver form for reform, der ikke sætter grænsekontrol øverst på dagsordenen.

Obama mener blandt andet, at de millioner af udokumenterede indvandrere, der bor i USA, skal have mulighed for at opnå statsborgerskab, betinget af at de skal igennem et kriminelt baggrundstjek, at de betaler eventuelle udestående bøder, og at de lærer engelsk.

– Vi er alle enige om, at disse mænd og kvinder skal tjene deres vej til statsborgerskab, men for at en omfattende indvandringsreform kan fungere, skal det samtidig være klart, at der er en vej, sagde præsidenten.

Obama understregede samtidig, at hvis ikke Kongressen viser sig i stand til at handle i tide, vil han selv sende en række forslag til lovændringer til afstemning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu