Obama opfordrer til opgør med bøsseforbud blandt spejdere

4. februar 2013 04:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama opfordrer til opgør med bøsseforbud blandt spejdere
Billede mangler

USA: Bør amerikanske bøsser have mulighed for at blive spejdere, hvis de har lyst til det?

 

– Ja.

Svaret fra den amerikanske præsident, Barack Obama, var klart, da han søndag blev stillet netop det spørgsmål af en journalist fra TV-stationen CBS. Og præsidenten gav sig også tid til at uddybe:

– Min holdning er, at bøsser og lesbiske bør have de samme muligheder som alle andre i enhver institution og ethvert område af samfundet, sagde Barack Obama.

I mere end 100 år har den amerikanske spejderbevægelse, Boy Scouts of America, forbudt homoseksuelle at blive medlem af bevægelsen. Men det er forkert at afskære folk fra den mulighed, understreger Barack Obama.

– Spejderbevægelsen er en stor institution, der fremmer unge menneskers muligheder og evner til at lede, hvilket vil hjælpe dem i resten af deres liv. Og det bør ingen udelukkes fra, lød det fra Barack Obama i interviewet med CBS.

For 13 år siden gav USAs højesteret Boy Scouts of America ret til at fortsætte med at afvise personer, der åbent viser, at de er homoseksuelle, men efter hård kritik fra homoseksuelle interesseorganisationer har bestyrelsen i Boy Scouts of America besluttet at stemme om, hvorvidt bøsser skal være velkomne i spejderbevægelsen eller ej. Det forventes, at afstemningen finder sted på onsdag.

Der er cirka 2,6 millioner medlemmer af Boy Scouts of America, hvis søsterorganisation Girl Scouts of America tillader lesbiske medlemmer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu