Obama vil trække 34.000 soldater hjem fra Afghanistan

12. februar 2013 17:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obama vil trække 34.000 soldater hjem fra Afghanistan
Billede mangler

USA: Når Barack Obama natten til onsdag dansk tid skal holde sin årlige tale til nationen, vil præsidenten officielt offentliggøre, at han til næste år vil halvere antallet af amerikanske soldater i Afghanistan.

 

Det oplyser en højtstående amerikansk embedsmand til Reuters.

»Præsident Obama vil annoncere, at 34.000 amerikanske tropper vil vende hjem fra Afghanistan på denne tid til næste år, dermed halveres antallet af amerikanske styrker, som er udstationeret i Afghanistan,« siger den unavngivne kilde.

»Yderligere reduktioner vil fortsætte frem til slutningen af 2014, hvor afghanerne overtager det fulde ansvar for sikkerheden«, fortsætter kilden.

Det internationale samfund har gradvist skruet ned for engagementet i det uroplagede land, hvor USAs allierede allerede har trukket mange soldater hjem.

Det er målet, at afghanske soldater skal lede de militære operationer i landet i løbet af foråret i år, mens de internationale styrker vil uddanne og rådgive landets hær. Den skal også overtage ansvaret for kampoperationerne.

»I slutningen af 2014 vil vi på en ansvarsfuld måde afslutte vores krig i Afghanistan,« siger den unavngivne embedsmand.

Der er i dag omkring 66.000 amerikanske soldater i Afghanistan, og der hersker udbredt tvivl om, hvorvidt Afghanistan er i stand til at stå på egne ben, når amerikanerne forlader landet.

Det vigtigste tema i Obamas tale, der også kendes som State of the Union, ventes at bliver økonomi og jobskabelse. Iagttagere forventer også, at han vil tale om grøn omstilling og uddannelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu