Obamas livvagter mister sikkerhedsgodkendelse

17. april 2012 11:57 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Obamas livvagter mister sikkerhedsgodkendelse
Billede mangler

11 af den amerikanske præsident Barack Obamas livvagter har som konsekvens af en pinlig prostitutionssag fået fjernet deres sikkerhedsgodkendelse af Secret Service, der leverer medarbejdere til præsidenten. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
De 11 sikkerhedsfolk er allerede sendt på ufrivillig orlov som følge af anklagerne, der omfatter køb af prostituerede inden et topmøde i Colombia i sidste uge.
Talsmand for Pentagon, George Ogilvie siger ifølge Reuters, at de 11 agenter har fået deres “sikkerhedsgodkendelse trukket tilbage, så længe sagen undersøges”.
Før Obamas ankomst til Colombia i torsdags havde præsidentens medarbejdere ifølge kilder tæt på det lokale politi tilsyneladende taget flere prostituerede kvinder med sig hjem til et hotel i byen Cartagena tæt på det sted, hvor præsidenten skulle bo.
Fem militærtjenestemænd skulle også have været involveret i den pinlige episode. Men en talsmand for den amerikanske hær siger, at de foreløbige undersøgelser peger på, at der har været tale om flere end fem og nok nærmere ti.
Præsident Obama har tidligere sagt, at han forventer en grundig undersøgelse af skandalen.
“Vi repræsenterer det amerikanske folk, og når vi rejser til et andet land, forventer jeg, at vi opfører os med den højeste værdighed,” sagde Barack Obama søndag.
Kilde: Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu