Obamas rådgiver: Vi leger med dynamit i forhold til gældsloftet

4. januar 2013 20:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Obamas rådgiver: Vi leger med dynamit i forhold til gældsloftet
Arkivfoto: Colourbox.
Arkivfoto: Colourbox.

Arkivfoto: Colourbox.

Det ville gavne amerikansk økonomi, hvis politikerne uden drama hæver gældsloftet, siger præsident Obamas økonomiske rådgiver.

 

USA: Knap er dramaet om den økonomiske afgrund overstået, før nye økonomiske udfordringer tårner sig op i USA.

 

Det er tæt på, siger USA expert

Snart rammer landet gældsloftet, og sker det, går USA bankerot, da man ikke kan betale renter og afdrag på den enorme statsgæld.

De dystre udsigter får Alan Krueger, præsident Barack Obamas økonomiske rådgiver, til at opfordre politikerne til at handle rettidigt.

– Det er helt klart, at det ville gavne økonomien, hvis Kongressen gør sit arbejde og gør, hvad den rutinemæssigt har gjort historisk uden problemer – hæver gældsloftet, siger Alan Krueger ifølge nyhedsbureauters Reuters i et interview med Bloomberg TV.

 

Få dage før nytår oplyste den amerikanske finansminister, at gældsloftet på 16.400 milliarder dollar var nået. Dermed kan USA teknisk set ikke låne mere, hvilket er nødvendigt for at dække det fortsatte underskud på statsbudgettet og for at kunne betale renter og afdrag på statsgælden. Finansministeren kan dog strække budgetterne en anelse med et par regnskabsmæssige træk, men det vil kun hjælpe nogle uger.

 

– Jeg tror, at vi virkelig leger med dynamit i forhold til gældsloftet, siger Alan Krueger og henviser til sommeren 2011, hvor USA også balancerede på kanten af den økonomiske afgrund.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu