Obduktion: Får blev ædt af ulv

7. marts 2013 13:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Obduktion: Får blev ædt af ulv
Billede mangler

En midtjysk fåreavler mistede i sidste måned en snes dyr ved tre natlige angreb. Ifølge fåreavleren er der ikke tvivl om, at fårene er blevet dræbt og delvist ædt af en ulv, og han får nu opbakning fra Veterinærinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

 

Her har man obduceret tre af de dræbte får, og konklusionen lyder, at det ganske rigtigt er en ulv, der har taget livet af dem.

»Obduktionen af fårene viste, at de alle tre var blevet bidt i nakken med stor kraft, og der var tydelige aftryk af nogle store hjørnetænder, så alt tyder på, at det er et meget stort rovdyr som en ulv, der har angrebet dem,« fortæller seniorforsker Tim Kåre Jensen i en pressemeddelelse.

Seniorforskeren fik svensk assistance ved obduktionerne. Således deltog flere medarbejdere fra Länsstyrelsen Skåne, hvor man har konkrete erfaringer med ulveangreb på fåreflokke.

»De dybe kraftfulde bid i nakken samt det, at fårene ser ud til at være blevet rystet, tyder på, at det er en ulv, der står bag angrebene her. Der var heller ingen lave bid på fårenes ben, som vi ofte ser ved hundeangreb,« siger rovdyrsansvarlig Nils Carlsson fra Länsstyrelsen Skåne.

Han understreger, at kun en DNA-analyse kan fjerne enhver tvivl om gerningsdyrets identitet.

»Vi har taget prøver fra sårene på alle tre får i håb om at finde spyt fra rovdyret, så det ved hjælp af DNA-analyser kan bekræftes, at der er tale om en ulv,« siger Tim Kåre Jensen fra DTU Veterinærinstituttet.

Det ventes, at svaret på DNA-analyserne vil være klar om en måned.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu