ANNONCE

Odense-borgmester vil have nyt våben

21. august 2012 19:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Odense-borgmester vil have nyt våben
Billede mangler

Odenses borgmester, Anker Boye (S), er rystet over nattens angreb mod Odense Universitetshospital.
Men borgmesteren havde allerede på forhånd bedt justitsminister Morten Bødskov (S) om et nyt våben i kampen mod de rivaliserende grupper, der stødte sammen under en Ramadan-fest i bydelen Vollsmose.
Sammenstødet førte til skyderi og knivstikkeri mod en 26-årig mand, og senere blev hospitalets akutmodtagelse så raseret, da op mod 70 mænd ville have fat i den sårede.
– Vi har oplevet meget gennem årene, men vi har aldrig oplevet skyderier ind i en flok, hvor der både er familie og børn til stede.
– Og vi har aldrig oplevet, at man på vores sygehus har tilsidesat al respekt og fornuft for at forfølge et offer, de allerede har skudt, konstaterer borgmesteren.
Fyns Politi fortæller til Ritzau, at sagen udspringer af en konflikt mellem folk, som ordensmagten i forvejen er opmærksomme på.
Det bestyrker Anker Boye i, at et værktøj, han allerede har efterspurgt, kan være med at forhindre lignende episoder i fremtiden.
– For at kunne gøre vores arbejde bedre, har vi brug for, at vi kan dele lidt flere af de oplysninger, vi har om de personer, der er i politiets søgelys, og som helt øjensynligt er en del af det kriminelle miljø, siger Anker Boye.
Han vil gerne kunne dele flere oplysninger mellem politiet, boligselskaberne og kommunen, som allerede samarbejde i projektet “Tryg By”.
– Det vil give os en viden, som vil gøre det nemmere at gå op imod, at folk flytter rundt mellem forskellige boligselskaber i det samme område. Dermed kan vi sikre os en mere hensigtsmæssig beboersammensætning, påpeger borgmesteren.
Han medgiver dog, at det er svært at forhindre, at rivaliserende grupper støder sammen til offentlige arrangementer, som det skete i den konkrete sag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu