ANNONCE

Seks elever har følt sig krænket af efterskolelærer

21. november 2016 19:58 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Odsherred Efterskole har bortvist lærer for at have befamlet 16-årig elev. Siden er flere sager kommet frem.

En 16-årig elev på Odsherred Efterskole blev for godt en uge siden befamlet under blusen af en lærer. Siden har fem andre elever på skolen henvendt sig og fortalt, at de også har følt sig krænket.

Det oplyser skolens forstander, Tom Hagedorn.

– Der er kommet en håndfuld sager af meget forskellig karakter. Men der er et par stykker, som er en klar overskridelse af en grænse, og de ville i sig selv have ført til en bortvisning af læreren, hvis jeg havde kendt til dem, siger han.

Skolen opfordrede alle elever til at fortælle, hvis de havde haft ubehagelige oplevelser med læreren, der er blevet bortvist efter at have været ansat på skolen i mange år.

Det skete, efter at den mandlige lærer erkendte, at han havde befamlet den 16-årige elev under blusen og taget hende på brystet, mens hun lod, som om at hun sov.

To af de fem nye sager minder om den 16-åriges oplevelse.

– Pigerne beskriver, at han i forbindelse med en overnatning på udflugt i naturen har haft hånden oppe under deres bluser. Her har han rørt dem på ryggen og maven, siger Tom Hagedorn.

Episoderne skulle være sket tidligere på skoleåret.

Møde med politiet

Tom Hagedorn har mandag haft en møde med politiet. Det bliver dog ikke skolen, der anmelder sagerne. I stedet er forældrene og eleverne blevet opfordret til det, da sagerne vil blive behandlet enkeltvis.

Midt- og Vestsjællands Politi har mandag modtaget to anmeldelser vedrørende Odsherreds Efterskole.

– To forældre har henvendt sig på vegne af to piger med en mistanke om, at pigerne har været udsat for en sædelighedsforbrydelse, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV Øst.

Martin Bjerregaard fortæller, at han ikke kan fortælle hvilken form for sædelighedsforbrydelse, de to konkrete anmeldelser går på.

– Det spænder jo fra voldtægt i den ene ende til blufærdighedskrænkelser i den anden, siger han om loven til TV ØST.
Læreren var meget populær blandt både kolleger og elever.

Vantro og chok

Alle på skolen har derfor været i en tilstand af vantro og chok, fortæller Tom Hagedorn, der har brugt mange vågne timer på at spekulere over, om han og skolen kunne have gjort noget anderledes.

– Jeg har aldrig holdt hånden over lærere, og jeg synes, at jeg har reageret på alt det, jeg har hørt. Men fremadrettet vil vi gøre mere ud af at opfordre alle til at sige det højt, hvis de oplever noget ubehageligt, siger Tom Hagedorn til Ritzau.

De i alt seks episoder drejer sig om elever fra den nuværende årgang. Forstanderen regner ikke med, at der dukker lignende sager op med tidligere elever.

Læreren er bortvist fra Odsherred Efterskole.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu