ANNONCE

Ødelægger dine kostvaner dine tænder?

12. december 2020 18:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det kommer blandt andet an på, hvad du spiser.

Hvor godt passer du på dine tænder? Hvis du børster dem dagligt og husker at gå til tandlæge, er du godt på vej, men hvis du ikke tænker over, hvad du sender forbi dine tænder, kan det godt være, du kunne gøre endnu mere.

BBC skriver, at der findes fødevarer, du med fordel kan spise for at passe bedre på dine tænder, og så findes der de fødevarer, man bør overveje at holde sig helt fra.

Anna Groom, talsperson for den britiske tandlægeforening BDA, fortæller BBC, at vitamin D er godt for tænderne, vitamin C for gummerne, mens man også skal sikre sig at få nok calcium og fosfor.

Det betyder også, at du behandler din mund og dine tænder godt, hvis du spiser varieret i form af eksempelvis tomater og broccoli samt fed fisk og æg. Spiser du vegansk, kan du ifølge Alt om Kost overveje at supplere din kost med et tilskud.

BBC har talt med Sakina Syed, der arbejder som tandplejer, og som fortæller BBC, at anbefalingen fra Syeds klinik er en balanceret kost, hvor man sørger for at spise grøntsager.

Børste børste

Tandlægeforeningen anbefaler derudover, at du børster dine tænder grundigt to gange dagligt med fluorholdig tandpasta, og at du overvejer at supplere med tandtråd eller et andet produkt, der kan komme ind mellem tandmellemrummene.

Derudover bør du gå til tandlæge efter aftale med netop en tandlæge. Det er uvist, hvor ofte det er nødvendigt for dig som individ at tage afsted, men Tandlægeforeningen skriver, at du skal til undersøgelse op til en gang om året, hvis der ikke er aktiv sygdom i din mund.

Når alt det er sagt, så er der de fødevarer, du måske bør overveje at vige udenom, hvis du vil passe godt på dine tænder. BBC har udarbejdet en liste, og den liste kan du læse dig igennem ved at klikke gennem galleriet til denne artikel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu