ANNONCE

Øg holdbarheden: Opbevar dit frugt og grønt sådan

8. juni 2020 14:25 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Opbevaringen af frugt og grøntsager har en indflydelse på, hvor lang tid det kan holde sig.

Måske kender du problemet med, at dine frugter og grøntsager bliver slatne, overmodne eller mugner. Det kan have noget at gøre med, hvordan du opbevarer dem.

For der er noget frugt og grønt, der udskiller et særligt stof, som kan påvirke andet frugt og grønt, hvis det er opbevaret tæt ved. Ligesom det ikke er alt, der egner sig til at komme i køleskabet, mens andet har bedst af at være der.

Det skriver Fox News.

Få et overblik over, hvordan du opbevarer dit frugt og grønt bedst, så dets holdbarhed forlænges, i galleriet ovenfor.

Hvis du har følelsen af, at du kaster penge ud af vinduet, hver gang du køber frugt eller grønt, fordi du er nødt til at smide en stor del af det ud efter nogle dage, kan årsagen være opbevaringen. Men du er helt sikkert ikke den eneste.

For ifølge seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Camilla Udsen, så er den forkerte opbevaring én af de helt store grunde til, at danskerne smider fødevarer ud.

– Der er mange, der er i tvivl om, hvordan de skal opbevare især frugt og grønt, men hvis man ikke opbevarer det rigtigt, risikerer man unødvendigt madspild, siger hun til TV2.

Grøntsager og frugt som kartofler, løg, hele meloner og tomater er nogle af de fødevarer, der ikke skal opbevares i køleskabet.

Hvis fødevarerne passer i køleskabet er placeringen af dem også væsentlig for deres holdbarhed. Eksempelvis holder mælk sig længere, hvis det er placeret på en hylde, ligesom fersk kød helst skal ligge så tæt på et køleelement som muligt.

Placeringen er også vigtig for frugt og grønt. Det anbefales som udgangspunkt, at de frugter og grøntsager, der passer bedst i køleskabet, skal have en placering nederst.

Tjek, hvordan du ellers kan forbedre fødevarernes holdbarhed, i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu