ANNONCE

-De døde var overalt omkring os

30. april 2021 06:28 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Dødelig ulykke ved jødisk fejring fandt angiveligt sted, fordi flere gled på en tætpakket trappe

-De døde var overalt omkring os
Mindst 44 mennesker er omkommet i ulykken. Foto: Scanpix

Flere vidner fortæller om, hvordan de så mennesker blive trampet ned for øjnene af dem, da mindst 44 personer natten til fredag blev mast ihjel under en jødisk fejring på bjerget Meron i det nordlige Israel.

Det skriver mediet Times of Israel tidligt fredag morgen.

Øjenvidner beskriver, hvordan panikken begyndte, da en tætpakket folkemængde forsøgte at forlade en netop afsluttet ceremoni via en smal trappeopgang.

Knust på jorden

Her gled flere tilsyneladende på trinnene og faldt ned på personerne foran dem, hvilket førte til vild panik, da flere blev fanget under menneskemængden.

– Vi var på vej ind for at se bålceremonien, da en bølge af mennesker pludselig kom ud. Vores kroppe blev ført med af sig selv. Folk blev kastet op i luften, mens andre blev knust på jorden, siger øjenvidnet David ifølge Times of Israel.

– Der var et barn, som blev ved med at nive mit ben, mens han kæmpede for sit liv. Vi ventede på at blive reddet i 15-20 minutter i den vanvittige, forfærdelige trængsel.

De døde var overalt

Et andet øjenvidne ved navn Meir, der blev lettere såret, fortæller fra sin hospitalsseng, hvordan en politimand formåede at trække ham ud af folkemængden.

– Det føltes som en evighed. De døde var overalt omkring os, siger han ifølge Times of Israel.

Indledningsvist lød det fra Israels beredskabsmyndighed, Magen David Adom, at ulykken blev forårsaget af trængsel og for mange mennesker på samme sted, da en tribune kollapsede.

Men redningsarbejdere har ifølge nyhedsbureauet AFP siden forklaret, at ulykken altså fandt sted i en smal trappeopgang, da tusindvis af mennesker forsøgte at komme ud på samme tid, hvor flere altså gled under menneskemængden.

Fakta

Hvad er Lag Ba'Omer?

Lag ba’ómer (ל״ג בעומר ashkenazisk) eller ל״ג לעומר Lag la’omer (sefardisk) er en jødisk fest, der falder på den 33. dag i omertiden mellem pesach og shavuot, på den 18. ijjar (måned i den jødiske kalender). Lag (hebraisk ל״ג) betyder her 33.

Denne jødiske mærkedag har sin oprindelse i opstanden mod det romerske overherredømme under kejser Hadrian i årene 132-135.

Lag ba’ómer er en glædesfest, og på denne dag er buddene for sørgedagene mellem pesach og shavuot ophævet, således at man kan tage på skovtur og samles om bål; og man kan fejre bryllup, hvilket tit sker på denne dag. På denne dag må man igen lade sit hår klippe.

Kilde: Wikipedia

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu