Øl trækkes tilbage efter fund af glaspartikler

30. november 2018 12:55 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Carlsberg har trukket øl tilbage efter en maskine havde været ude af drift.

Øl trækkes tilbage efter fund af glaspartikler
Det er Carlsbergs populære pilsner, der nu bliver trukket tilbage. Foto: Colourbox

Hvis du har drukket en øl fra Carlsberg på det seneste og tænkt, at den smagte lidt anderledes.Så kan der være noget om snakken.

Carlsberg har nemlig tilbagetrukket langt mere end en favnfuld pilsnere, da der er fundet spor af glaspartikler og rester af etikette-papir i den populære pilsner.

– Det, der er sket, er, at den scanner, der normalt scanner øllene har været ude af drift. Derfor har vi tilbagetrukket det batch, der ikke er scannet. Det kan godt være, at der ikke er nogle forbrugere, der har fået købt det øl. Men derfor tilbagekalder vi alligevel. Hvis man har købt en kasse Carlsberg Pilsner, så kan man gå ned, bytte den og få en ny, siger Kasper Elbjørn, der er informationschef hos Carlsberg, til Newsbreak.dk.

Det drejer sig om produktet Carlsberg Pilsner med et nettoindhold på 330 milliliter. De har en produktionsdato, der hedder 15-10-2018 og 16-10-2018. Derudover har produktet en ‘bedst før dato’, der hedder 12-07-2019 og 13-07-2019.

Solgt i hele landet

Carlsberg Danmark sælger sine øl i dagligvarebutikker i hele landet, men nu er de altså trukket tilbage.

– Der er nogle butikker, der har haft produktet ude, hvor vi ikke kan redegøre for om de ikke er blevet solgt ej. Det kan godt være, at der ikke er noget i de her øl. Men vi vil hellere være sikre, siger Kasper Elbjørn til Newsbreak.dk.

Carlsberg oplyser i en e-mail til Newsbreak.dk, at de butikker, hvor man ved, at øllene har været sat til salg i, er: Bilka i Vejle, Aalborg, Sønderborg, Næstved og Tilst, Føtex på Vesterbrogade i København, Føtex i Glostrup, Føtex i Silkeborg, Føtex i Egedal. Derudover er øllene solgt i DagliBrugsen Astrup, Super Brugsen Skjern, Teater Bodega i Aarhus, Depot Nordvest Sjælland i Fårevejle, SuperBrugsen i Tune og Marstal. Derudover er Købmand Hagebro i Skive, Daglig Brugsen i Grevinge, Super Brugsen i Lynge-Uggerløse, Spar Tikøb, SuperBrugsen i Egtved og Kvickly i Brøndby.

Glaspartiklerne i øllen kan forårsage skade på tænder, mundhule og svælg. Fejlen er sket som følge af en produktionsfejl.

Rådet fra Fødevarestyrelsen er, at man leverer produktet tilbage til butikken, hvor man købte det eller at produktet kasseres.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu