Øv for en søndag: Regn og torden rammer landet

10. juli 2016 06:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Fugtig luft sydfra vil få endnu en julidag til at drukne i regnbyer.

Øv for en søndag: Regn og torden rammer landet
Heller ikke denne søndag bliver mindeværdig for det gode julivejr. Foto: Scanpix.

Danmark bliver, igen – fristes man næsten til at sige – ramt af regn og byger, denne søndag i juli. Det oplyser vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk.

– Det kommer af varm og fugtig luft fra Frankrig, og det giver mange millimeter vand, når det regner. Problemet er den fugtige luft, forklarer Frank Nielsen.

Den fugtige luft gør nemlig, at der er rigeligt vand at give af, når sluserne åbner sig. Frank Nielsen fortæller, at der faktisk er tale om vejr af den slags, der kan give skybrud, hvis omstændighederne er rigtige. Så galt behøver det dog ikke gå i dag.

– Der er kraftige vinde, der styrer det, så områderne flytter sig hurtigt. Det bør blive vores redning i dag. Står sådan et vejr stille får man skybrud. Men nogle steder får en del vand i dag, siger Frank Nielsen.

Det er svært at sige hvor

Frank Nielsen kan ikke sige meget om, hvor de kraftige regnbyer vil ramme, men han fortæller dog, at landet på en måde bliver delt i to, med Jylland på den ene side og resten af landet på den anden.

– Er man rigtig uheldig, kan der også komme torden her til formiddag. Den største risiko ligger i den østlige del af landet. Men om det er Hillerød eller Vordingborg, der får mest vand, det er svært at sige, fortæller Frank Nielsen.

Mens vejret i dag er startet i det våde, kan det faktisk klare op, som solen stiger op. Den sydlige del af Danmark kan forvente tørvejr, og i den østlige del af landet kan man, mellem bygerne, endda komme til at skimte solen. I den sydlige del af Danmark kan der blive helt op til 25 grader varmt, lokalt, mens de nordlige dele af Danmark må nøjes med 20 grader, grundet skyerne.

Forskellige oplevelser

Det varme vejr, nogle danskere har i vente i dag, er desværre også snart sagt det eneste af den slags, vi får at se i det næste stykke tid.

– Mandag og tirsdag bliver, som vi kender det. Blæsende med regn og byger og måske sol ind i mellem. Maksimalt 18 grader. Det bliver en træls uge. Det bliver en blanding af sol og byger og ikke særligt varmt vejr, fortæller Frank Nielsen.

Alt i alt bliver søndagen altså en blandet landhandel, der kommer til at dele landet.

– Nogle steder kan man sidde og grille i solen, andre steder er det måske bare overskyet med 20 grader, og hen over aftenen kan vejret så trække op med torden, siger Frank Nielsen.

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu