Officersformand: Ikke for mange høvdinge

25. marts 2012 18:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Officersformand: Ikke for mange høvdinge
Billede mangler

Der er for mange generaler og andre officerer i det danske forsvar.
Faktisk er der næsten en leder for hver menige, og det er spild af penge, lyder kritikken fra flere sider i dagens Politiken.
Hos Hovedorganisationen af Officerer i Danmark afviser formand Bent Fabricius kritikken.
“Der er ikke for mange officerer. Der er lige præcis det antal officerer, der skal til for at klare de opgaver, som forsvaret bliver pålagt,” siger han til Newspaq.
De nyeste tal fra Forsvarets Personeltjeneste viser, at der i alt er 8.158 ledere ansat i Forsvaret fordelt på 3.818 officerer og 4.340 sergenter. De skal kommandere og lede 7.042 konstabler, og dertil kommer omkring 4.800 værnepligtige.
“Vi har simpelthen for mange officerer i Forsvaret. Sådan har det været længe, men problemet er bare ikke blevet løst,” siger Peter Viggo Jakobsen, der er sikkerhedspolitisk ekspert fra Forsvarets egen forskningsenhed, Forsvarsakademiet, til Politiken.
Officersforeningens formand, Bent Fabricius, siger, at mange officerer sidder i stillinger, hvor de laver akademisk, administrativt arbejde.
“Mange officerer sidder ikke som ledere med et antal ansatte under sig. De driver sagsbehandling enten i ministeriet, Forsvarskommandoen eller i de operative kommandoer,” siger Bent Fabricius.
Han erkender, at der kan spares penge ved at nedgradere officerer til menige soldater.
“Men det svarer til, at man beder HK’ere om at lave akademisk arbejde eller sygeplejersker, der skal lave lægearbejde, fordi det er billigere. I min verden giver det ingen mening overhovedet,” siger ham.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu