OK-forhandlinger fortsætter ud på natten

7. februar 2013 22:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
OK-forhandlinger fortsætter ud på natten
Billede mangler

Overenskomstforhandlinger for godt 180.000 statsansatte fortsætter ud på natten, bekræfter Finansministeriet over for Berlingske Nyhedsbureau.

 

Torsdag morgen tog finansminister Bjarne Corydon (S) hul på det, der er udset til at blive de afsluttende forhandlinger om det generelle indhold i de nye overenskomster.

Og finansministeren forventede en lang dag på kontoret, hvor han blandt andre sidder over for Flemming Vinther, formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der repræsenterer de statsansatte.

På nuværende tidspunkt er de store knaster i forhandlingerne, der blev skudt i gang i december, spørgsmålet om reguleringsordningen og arbejdstidsreglerne. Bjarne Corydon ønsker helt at sløjfe den ordning, der har sikret en parallel lønudvikling mellem den private og den offentlige sektor. Samtidig vil han give mere fleksibilitet i forhold til den måde, man kan tilrettelægge underviseres arbejdstid på.

Ifølge Berlingskes oplysninger er der dog lange udsigter til en aftale. Lærerne på blandt andet gymnasier, AMU-centre og produktionsskoler forbereder sig på en konflikt, og danske gymnasieelever frygter ifølge TV2 Nord, at deres eksamener til sommer bliver udskudt på grund af konflikt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu