Øko-fødevarer er en eksport-succes

23. november 2012 11:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Øko-fødevarer er en eksport-succes
Billede mangler

For sjette år i træk sætter dansk, økologisk eksport rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Eksporten runder således en milliard og er firedoblet på seks år.
 
Danske, økologiske virksomheder eksporterede økologi for 1.038 mio. kroner i 2011, hvilket er en stigning på 21 procent fra 2010 til 2011.
 
Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed sætter dansk, økologisk eksport rekord for sjette år i træk og er således firedoblet på seks år.
 
– Potentialet for eksport af dansk økologi er virkelig stort. Danske, økologiske producenter formår at udvikle internationale produkter og tilpasse danske succesvarer, så de også bliver internationale. Det er nøglen til eksportsuccesen, siger Klaus Bentzen, eksportchef i Økologisk Landsforening, Danmarks forening af økologiske virksomheder, forbrugere og landmænd.
 
De tre største varegrupper – kød, mejeriprodukter samt frugt og grønt – udgør 75 procent af den samlede eksport.
 
– Vi glæder os over, at økologisk frugt og grønt for alvor har fundet vej til de europæiske spiseborde, siger Klaus Bentzen.
 
Eksporten af frugt og grønt er fordoblet fra 2009 til 2011. Det europæiske marked udgør 90 procent.
 
– Det største eksportpotentiale er indenfor højtforædlede, økologiske produkter, som vi er rigtig gode til at lave i Danmark. Eksempelvis smør og ost, vurderer Klaus Bentzen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu