Økonomer roser regeringens vækstplan

3. marts 2013 02:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Økonomer roser regeringens vækstplan
Billede mangler

Der er ros til regeringens vækstplan. Ikke kun fra erhvervslivet, men også fra økonomer, der mener, at vækstplanen med reformerne af blandt andet SU og kontanthjælpen vil trække dansk økonomi ud af krisen, skriver Politiken.

 

Cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm håber, at vækstplanen kan føre til et stemningsskifte hos virksomhederne.

»Når man sænker selskabsskatten og fjerner afgifter, tror jeg på, at det vil være tillidsfremmende for dansk erhvervsliv. Og tillid til økonomien er det, vi mangler hos både forbrugere og virksomheder. Man kan altid diskutere effekten, men positivt er det,« siger han til avisen.

Politiken har spurgt et panel på 18 økonomer om regeringens planer, og her svarer 11 at helt eller delvist ja til, at planerne vil »skabe vækst og trække dansk økonomi ud af krisen,« mens fire svarer nej.

Der er dog også torne blandt de rosende ord fra økonomerne.

Økonomiprofessor Niels Westergaard-Nielsen fra Aarhus Universitet er langtfra er overbevist om, at sænkninger af selskabsskatten fra 25 til 22 procent vil have den store effekt.

»Det er selvfølgelig positivt, at man giver bedre erhvervsmuligheder. Men det er de store virksomheder, der får mest ud af det, og det er ikke dem, der skaber de nye job«, siger Niels Westergaard-Nielsen og peger på, at ønsket om skattelettelser er fremført af »den store industri«.

Regeringen skulle helle gøre en ekstra indsats for at løse de finansieringsproblemer, som mange mindre og nystartede virksomheder står med, da finanskrisen har gjort bankerne mere tilbageholdne med at yde lån til nye projekter, mener professoren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu