’Nu skal det lykkes

6. februar 2013 16:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
’Nu skal det lykkes
Billede mangler

De fleste får kun OL-chancen én gang. Nogle har to skud i bøssen. Og så er der de sjældne typer som Morten Green.

 

Den 31-årige kaptajn er til OL-eksamen for fjerde gang.

– Alle gode gange fire. Nu skal det lykkes, siger den glade Rungsted-dreng.

Han har været med i gamet så længe, at han så småt har indstillet sig på, at det er sidste udkald, hvis han skal opleve at komme til OL.

– Vi havde chancen i Klagenfurt i 2001. Tre hold ud af fire gik videre, men vi kiksede. Fire år senere i Kloten var vi chanceløse, mens vi i 2009 i Oslo tabte den afgørende kamp til Norge efter føring 2-1. Jeg ærgrer mig stadig over de spildte muligheder i Klagenfurt og Oslo, siger han.

– Det er første gang, vi er på hjemmebane i en olympisk kvalifikationsturnering. Det giver os et plus. Der er forskel på at spille i Vojens og i Minsk. På papiret skal vi slå Ukraine. Måske også Slovenien, selv om jeg er mere usikker her. Slovenerne kommer med spillere fra de bedste ligaer i Europa og er et farligt hold. Favorit i mine øjne er Hviderusland. Mand for mand er de hviderussiske KHL-spillere en anelse bedre end os, men alt kan ske.

Morten Green spiller i aften sin landskamp nr. 230. Kun to har spillet flere: Frederik Åkesson 231 og Jesper Damgaard 256. Næste år kan han slå Jesper Damgaards rekord.

– Står jeg med rekorden dén dag, jeg stopper på landsholdet, vil jeg selvfølgelig være stolt. Landsholdet har altid betydet meget for mig. Men rekorden er ikke noget, jeg tænker på, og den påvirker ikke min beslutning om at fortsætte, siger Morten Green.

Den begavede playmaker sagde farvel til barndomsklubben Rungsted som 18-årig og har siden spillet i Sverige (Leksand, Troja/Ljungby, Modo og Malmø) og fra 2012 i Hannover Scorpions i DEL. Han VM-debuterede i 1999, og det kommende VM bliver nr. 15 i træk.

I Elitserien og Allsvenskan er det blevet til henholdsvis 205 og 389 kampe, og med sin sublime teknik og spilforståelse er han i BTs øjne sammen med Jens Nielsen den bedste danske spiller, der aldrig blev draftet til NHL.

Hans klasse og betydning for holdet understreges af, at han efter sidste års VM i Stockholm blev kåret som bedste danske spiller.

– Spilleglæden og sulten er der stadig, og jeg vil gerne fortsætte i Tyskland. Hannover Scorpions’ ejer har sagt ja til endnu en sæson i DEL, og jeg håber, jeg bliver enig med klubben, siger han.

Morten Green har en stor stjerne hos landstræner Per Bäckman på både det spillemæssige og menneskelige plan.

– Morten er en klog spiller og en naturlig leder, som siger de rigtige ting. Han giver holdet noget ekstra og er ikke bleg for at kaste sig og dække skuddene, siger Per Bäckman.

Kronprins Frederik har ved flere lejligheder vist sin store interesse for ishockey og er blandt tilskuerne i aften i SE Arena, når landsholdet tager det første skridt mod OL i Sochi i 2014.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu